Bīstamais ieskats pagātnē (22)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iedomājies situāciju – tu esi tikko iepazinies ar cilvēku, ar kuru gribētu būt kopā un varētu veidot nopietnas attiecības. Taču, pirms lietas paliek pavisam nopietnas, tu gribētu viņam (vai viņai) atklāt kādu pagātnes noslēpumu. Viegli pateikt – grūti izdarīt…

Pareiza laika izvēle nosaka gandrīz visu - kad būsi emocionāli gatava atvērties otram cilvēkam un uzticēsies viņam, vari sākt sarunu. Tikai neaizmirsti partnerim paskaidrot, ka baidījies jau sākumā pārrunāt šo problēmu un izstāstīt visu.

Ja mēģināsi savu sakāmo partnerim aizsūtīt uz e-pastu vai paskaidrot pa telefonu, cerot, ka tas mazinās emocionālo spriedzi, rezultāts būs tieši pretējs. Tavi noslēpumi tomēr ir intīma lieta, tāpēc labāk izrunāties aci pret aci, jo tad tu vari vērot otra cilvēka reakciju.

Nebaidies parādīt, ka šī tēma tev ir svarīga un tu to uztver nopietni. Savā ziņā tu esi sabiedrisko attiecību speciālists pats sev, jo tev ir jāparāda, ka apzinies pagātnes kļūdas nopietnību un esi guvis mācību.

Esi gatavs jebkurai reakcijai. Noderīgi ir vismaz vienreiz pārdomāt, ko gribi pateikt, lai tev neaptrūktos pārliecības, kā arī tava drauga reakcija nenobaidītu, neapmulsinātu tevi.

Tiesa gan, jebkuram pagātnes rēgam šī pieeja nederēs, bet, ja vari visu savu sakāmo pārvērst par sava veida joku, tas nāks tikai par labu.

Ieklausies sevī un kontrolē, cik daudz tu runā. Visticamāk, tavs puisis (vai meitene) uzdos jautājumus par notikušo, iespējams, ka gribēs izteikt savu viedokli. Esi gatavs uzklausīt arī viņu.

Ļauj partnerim atvilkt elpu un pārdomāt visu. Lielākā daļa cilvēku tik ļoti baidās no pagātnes noslēpumu izpaušanas, ka noslēdzas sevī, savukārt tas noteikti neatstāj pozitīvu iespaidu uz attiecībām.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu