Izlases kapteinis Daugaviņš pagarinājumā izrauj uzvaru pret Austriju!

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja izlase sestdien Čehijā notiekošā pasaules čempionāta A apakšgrupas sestajā mačā ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā pieveica Austriju, uzvaras vārtus gūstot Kasparam Daugaviņam. Tā kā Latvija neguva uzvaru pamatlaikā, kļuvis skaidrs, ka izlase zaudējusi arī teorētiskas izredzes sasniegt ceturtdaļfinālu, tāpēc tai tagad jācīnās par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Latvijas izlases rindās vārtus šajā mačā guva Lauris Dārziņš, kurš šajā duelī tika atzīts par labāko komandā, un Daugaviņš, bet Austrijai izcēlās Braiens Leblers.

Pāris minūtes pēc spēles sākuma Latvija palika mazākumā, kad 2+10 minūšu sodu par uzbrukumu galvas un kakla rajonā pret austriešu līderi Mihaelu Raflu nopelnīja aizsargs Aleksandrs Jerofejevs. Austrijai izdevās vairākuma laikā kontrolēt ripu, taču vērā ņemamas vārtu gūšanas iespējas viņiem neizdevās izveidot. Brīdi vēlāk jau lieliska izdevība bija Mikam Indrašim, kurš nonāca vienatnē pret Austrijas valstsvienības vārtsargu Bernhardu Štarkbaumu, tomēr pārspēt viņu neizdevās.

Kopumā pirmajā trešdaļā neliels pārsvars piederēja Austrijai, kas nepilnas četras minūtes līdz pirmajam pārtraukumam ļāva izvirzīties vadībā - vārtus guva Leblers. Arī pēc vārtu guvuma pretinieki vairāk pieturēja ripu, turklāt pamanījās iespiest Latviju tās aizsardzības zonā, bet vēl vienu ripu Edgara Masaļska vārtos neizdevās ieraidīt.

Otrās trešdaļas sākumā Kasparam Saulietim bija laba iespēja izcelties, kad pēc austriešu aizsargu apspēlēšanas viņš nonāca viens pret vārtsargu, taču Štarkbaumu viņš nespēja pārspēt. Tomēr pēc tam iniciatīvu atkal pārņēma Austrija, turklāt cīņas 28.minūtē Latvija palika mazākumā, jo uz noraidīto soliņa devās Maksims Širokovs. Viena hokejista pārsvaru austriešiem gan neizdevās realizēt, bet dažas minūtes Latvija panāca izlīdzinājumu, kad ripu pretinieku no vārtu priekšas «būrī» raidīja komandas rezultatīvākais hokejists Dārziņš. Pēcāk vēl viena laba iespēja pretuzbrukumā bija Indrašim, kas gan palika nerealizēta, bet aktīvu spēli turpināja spēlēt arī Austrija, atkal vairākas reizes saasinot situāciju pie Latvijas vārtiem, taču metieni bija vārtiem secen vai teicami vārtos darbojās Msaļskis.

Trešās trešdaļas sākumā abas komandas apmainījās metieniem pa vārtiem, bet 48.minūtē Latvija vēlreiz palika mazākumā, kad noraidījumu nopelnīja Roberts Bukarts. Tiesa, arī šī vairākuma laikā Austrijai nopietnus draudus pretinieku izlases vārtiem neradīja, bet pēc mazākuma izturēšanas Latvijas izlase metās uzbrukumā, radot vairākas bīstamas situācijas pie austriešu vārtiem, taču Bukartam un Miķelim Rēdliham vārtus gūt neizdevās.

Neilgu brīdi vēlāk jau spēlē aktīvi bija jāiesaistās Masaļskim, kurš vispirms glāba pēc Aleksandra Palleštranga metiena, bet pēc tam kļūdu piespēlē pieļāva M.Rēdlihs, kā rezultātā divi Austrijas izlases hokejisti izslidoja pret Latvijas vārtiem, taču pieredzējušais latviešu vārtsargs šajā epizodē bija labāks, atkal glābjot komandu. Tikai mača 56.minūtē Latvija pirmo reizi šajā mačā varēja spēlēt vairākumā, taču Austrija spēlēja pārāk sekmīgi, lai izdotos to izmantot. Pašā pamatlaika izskaņā lieliska iespēja gūt vārtus bija Mihaelam Raflam, taču fantastiskā veidā Latviju atkal glāba Masaļskis, pamatlaikam liekot noslēgties neizšķirti 1:1.

Savukārt pagarinājumā Daugaviņš vārtus guva jau 33.sekundē, izraujot Latvijai otro uzvaru šajā pasaules čempionātā.

Latvija - Austrija 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 1:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Braiens Leblers (M.Rafls, 16:07), 1:1 Lauris Dārziņš (Daugaviņš, 32:15), 2:1 Kaspars Daugaviņš (Dārziņš, Galviņš)(60:33).

Metieni: 18 - 29

Soda minūtes: 2 - 16

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar piecās spēlēs maksimāli iekrātajiem 15 punktiem ir Kanāda, bet no tās par četriem punktiem atpaliek Zviedrija. Tikmēr desmit punkti tagad ir Čehijas rēķinā, bet par diviem mazāk - Šveices. Savukārt seši punkti ir Vācijai, kamēr tai ar četriem punktiem tagad seko Latvija. Pa trim punktiem tikmēr iekrājušas Francija un Austrija.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs pēc divu dienu pauzes, kad otrdien stāsies pretī Francijas valstsvienībai.

Pasaules čempionātā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 1. līdz 12.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju. Viņu vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna un Ungārija, kas augstākajā divīzijā atgriezīsies pēc septiņu gadu pārtraukuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu