Vai policisti pārkāpj noteikumus Bruņinieku ielā?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Kāda portāla TVNET lasītāja ir satraukusies par policistu automašīnām, kas tiek novietotas pie viņas mājas. Viņa norādīja, ka, neskatoties uz ceļa zīmi, daudz policistu tur atstāj savus auto, dodoties pusdienās. Savukārt Valsts policijā TVNET skaidroja, ka policijas automašīnas šajā vietā drīkst stāvēt.

TVNET lasītāja Agnese trešdien rakstīja: «Šodien nenoturējos un beidzot nobildēju, kā izskatās pie mūsu mājas - tas ir pie Bruņinieku ielas 147./149. mājas, kur atrodas «Latvijas gāzes» ēdnīca.

Parasti ap šo laiku, ja sanāk braukt mājās, ir grūti iebraukt savu mašīnu savas mājas pagalmā.

Foto: TVNET lasītājs

Bet izskatās, ka pusdienlaikā tas nevienam (pat policijas darbiniekiem ar busiņu) netraucē mierīgi atstāt savu mašīnu, lai aizietu
garšīgi paēst pusdienas uz «Latvijas gāzes» ēdnīcu.

Parasti tā te izskatās katru darba dienu aptuveni pulksten 13:00.

Foto: TVNET lasītājs

Policisti drīkst tur stāvēt

Savukārt Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis TVNET skaidroja, ka policijas automašīnas šajā vietā drīkst stāvēt - to nosaka Ceļu satiksmes noteikumu 46.punkts.

Gadījumos, kad šī iespēja tiek izmantota nepamatoti, darbinieki vienmēr tiek sodīti, jo Valsts policijas nostāja ir tāda, ka

nekādā gadījumā nedrīkst auto novietot tā, ka to nav iespējams apbraukt vai tas citādi būtiski traucē vai apdraud satiksmi,

kā arī nekādā gadījumā nedrīkst auto novietot invalīdu stāvvietās.

Taču šajā gadījumā ir jāņem vērā tas, ka darbiniekiem ir tiesības arī uz pusdienu pārtraukumu, bet policijas darba specifika ir tāda, ka izsaukums var būt jebkurā brīdī.

Tādēļ ir svarīgi, lai auto būtu pēc iespējas tuvāk vietai, kur tiek pusdienots, lai nekavējoties varētu reaģēt.

Protams, šādās situācijās maltīte tiek pamesta un darbinieki dodas uz auto, lai steigtos uz izsaukumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu