Biznesa inkubatoru uzņēmumiem darbības sākšanai novirza papildu divus miljonus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saimnieciskās darbības sācējiem, kas ir iestājušies biznesa inkubatorā, novirza papildu divus miljonus eiro uzņēmējdarbības sākšanai, informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

EM ir noslēgusi līgumu ar AS «Attīstības finanšu institūcija «Altum»», novirzot papildu divus miljonus eiro atbalstam uzņēmējdarbības sākšanai biznesa inkubatorā iekļautajiem jaunajiem uzņēmējiem.

Atbalsts biznesa inkubatorā iekļautajiem saimnieciskās darbības sācējiem būs pieejams «Altum» «Starta programmas» ietvaros, kas ir valsts atbalsta programma uzņēmējdarbības sākšanai.

Līdz ar to saimnieciskās darbības sācēji, kas ir iestājušies biznesa inkubatorā, varēs saņemt aizdevumu uzņēmējdarbības sākšanai līdz 77 000 eiro apmērā ar maksimālo termiņu - astoņi gadi. Papildus šiem saimnieciskās darbības sācējiem arī ir pieejamas procentu likmes subsīdijas 70-80% apmērā.

EM uzsver, ka biznesa inkubatoram jābūt noslēgtam līgumam ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru atbalsta programmas «Biznesa inkubatori» ietvaros.

Paredzēts, ka atbalsts biznesa inkubatorā iekļautajiem saimnieciskās darbības sācējiem būs pieejams līdz 2015.gada beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu