Belēvičs vēlas noteikt cilvēkiem par pienākumu veikt regulāras veselības pārbaudes

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) vēlas noteikt cilvēkiem par pienākumu veikt regulāras veselības pārbaudes. Belēvičs piektdien preses konferencē, kas bija veltīta ādas vēža izplatības datiem un informēšanai par ultravioleto staru kaitīgumu, pauda nostāju, ka pacientiem ir ne tikai tiesības, bet arī pienākumi.

«Kaut arī pēdējie gadi uzrāda onkoloģisko pacientu dzīves ilguma pagarināšanos, tādejādi apliecinot pakāpenisku situācijas uzlabošanos, onkoloģiskas saslimšanas joprojām ir otrs izplatītākais nāves cēlonis Latvijā. Tāpēc, runājot par profilaksi, mana nostāja ir tāda, ka indivīdam ir ne tikai tiesības, bet arī pienākumi pret savu veselību,» viņš teica.

«Viens no pienākumiem ir regulāri apmeklēt ģimenes ārstu. Es plānoju Saeimā rosināt grozījumus Pacientu tiesību likumā un ceru, ka man izdosies pārliecināt kolēģus deputātus, ka indivīdiem nav tiesību uz veselību bez pienākumiem pret to,» uzsvēra Belēvičs.

Veselības ministrs pauda, ka, viņaprāt, likumam vajadzētu saukties Pacientu un tiesību likums.

«Viens no nedaudzajiem pacientu pienākumiem varētu būt regulāra veselības pārbaude,» viņš piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu