Krievijas mediji: Sanktpēterburgā aizturēta lietuviešu siera kontrabandas krava

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas mediji ceturtdien vēsta, ka Sanktpēterburgas ostā aizturēta kontrabandas krava - 22 tonnas lietuviešu siera «Svalia». Šo Krievijā iecienīto zīmolu ražo uzņēmums «Pieno žvaigždes», bet ar Lietuvas ražotāju atļauju tā ražošana sākta arī pašā Krievijā, norāda portāls «Lrytas.lt».

Kā paziņojušas Krievijas amatpersonas, notikušais liecina, ka Eiropas Savienība pārkāpj Krievijas noteikto pārtikas preču importa embargo. Tikmēr «Pieno žvaigždes» un Lietuvas varas iestādes jau sākušas izmeklēt situāciju.

Krava konteinerā vesta no Roterdamas ostas ar motorkuģi «Pirita». Dokumentos uzrādīts, ka kravā ir Ķīnas asais marinētais tofu siers, taču pārbaudē esot atklājies, ka tas ir puscietais siers «Svalia»,

kas ražots «Pieno žvaigždes» filiālē - Pasvales sierotavā - un domāts Krievijas tirgum. Pret kravas īpašniekiem ierosināta administratīvā lieta par mēģinājumu ievest Krievijā kontrabandas preci.

«Pieno žvaigždes» komercdirektors Euģēnijs Budreika norādījis, ka ir informēts par notikušo, bet neko sīkāk nezina. Viņš uzsvēris, ka uzņēmums savu produkciju uz Krieviju neved.

Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārijas dienesta direktors Jons Miļus portālam pastāstījis, ka oficiāls paziņojums no Krievijas vēl nav saņemts, bet pašlaik situācija tiek apspriesta ar «Pieno žvaigždes» pārstāvjiem, cenšoties noskaidrot, kā siers varēja nonākt Krievijā.

Pēc viņa teiktā, lietuviešu siera kravu tur varēja mēģināt ievest jebkura kompānija. «Ja kāds darbonis izdomājis nelegāli piegādāt Krievijai sieru, «Pieno žvaigždes» nevar par to atbildēt,» piebildis Miļus.

Krievijas amatpersonas izteikušās, ka šis nav pirmais gadījums, kad tām nākas aizturēt rietumvalstu produkciju - pagājušajā nedēļā esot konfiscētas 23 tonnas šķiņķa no Vācijas.

Šīs nedēļas sākumā Krievijas prese ziņoja, ka «Pieno žvaigždes» atļāvusi izmantot zīmolu «Svalia» Veļikije Luku piena kombinātam, lai tādējādi saglabātu savas pozīcijas Krievijas tirgū.

Kā norādīja «Vedmosti», tas būs vienīgais uzņēmums Krievijā, kas ražos produkciju ar šo Lietuvas marku, un pirmais siera sūtījums jau esot nogādāts Maskavā.

Budreika tobrīd izdevumam atzina, ka šis siers «nebūs identisks Lietuvā ražotajam, jo partneriem atšķiras gan iekārtas, gan izejvielas».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu