Anglijā policija izmeklējusi 15 000 sniega piku kauju, ir arī daudz arestēto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas policija publiskojusi visai savādu statistiku. Izrādās, trīs gadu laikā tiesībsargi izmeklējuši vairāk nekā 15 000 sniega piku kauju, un izmeklēšanas rezultātā bijuši vairāk nekā 100 arestēto, viņu vidū arī mazi bērni, raksta «Daily Mail».

Policija skaidro, ka nevar sniega piku kaujās neiesaistīties, jo viņus uz notikuma vietu bieži izsauc paši iedzīvotāji.

Statistika rāda, ka šo trīs gadu laikā arestēto vidū bijis arī tikai 10 gadus vecs zēns, kā arī kāds pensionārs.

Bieži vien policija ar visu bardzību spiesta vērsties pret jauniešu bandām. Piemēram, reiz sešpadsmitgadnieki arestēti, jo iebrukuši kādā veikalā, ar sniega pikām apmētājot pārbiedētos veikala darbiniekus.

Tiesībsargi stāsta: ja vandaļi uzbrukuši cilvēkiem vai nodarījuši kaitējumu privātam īpašumam, no apsūdzībām neesot pasargāti pat mazi bērni. Tāds gluži vienkārši esot likums.

Kopumā trīs gadu periodā 95 cilvēkiem celtas apsūdzības, bet vēl pāris desmiti brīdināti, saņēmuši naudas sodu vai arī viņiem likts veikt sabiedriskos darbus.

Policijas vadība atzīst, ka pikošanās izmeklēšanām nebūtu jābūt viņu prioritāšu saraksta augšdaļā, un piekrīt, ka šādos gadījumos policijas vērtīgie resursi drīzāk varētu tikt izmantoti smagāku noziegumu atklāšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu