Pēc atbrīvošanas no amata Strancis kompensācijas saņēmis € 7301

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Atlaišanas pabalstā un kompensācijā par neizmantoto ikgadējo atvaļinājumu Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas krimināllietā apsūdzētajam Pēterim Strancim, kurš nesen atbrīvots no domes Pilsētas attīstības departamenta direktora amata, kopumā izmaksāti € 7301,74.

Likuma noteiktajā kārtībā Strancim izmaksāts atlaišanas pabalsts 70% apmērā no mēneša vidējās izpeļņas, kas ir 3266,21 eiro, un kompensācija par neizmantoto ikgadējo atvaļinājumu - 16 dienām darba periodā no 2007.gada jūnija līdz 2008.gada martam, kā arī divām dienām periodā no šā gada 16.marta līdz 13.aprīlim -, summai sasniedzot 4035,53 eiro.

Jau ziņots, ka darba attiecības ar Stranci pārtrauktas 13.aprīlī pēc abpusējas vienošanās.

Pašlaik Pilsētas attīstības departamentu vada direktora pienākumu izpildītājs Dzintars Balodis.

Pret to, ka darba attiecību pārtraukšana notikusi vien pēc Stranča atbrīvošanas no apcietinājuma, iebilda Rīgas domes opozīcija. Deputāti uzsvēra, ka apcietinājumam bija jābūt pietiekami nopietnam iemeslam darba uzteikšanai. Domes Juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš tikmēr skaidroja, ka pirms notiesājoša sprieduma spēkā stāšanās apsūdzētais uzskatāms par nevainīgu, tādēļ darba attiecības pārtraukt nav bijis pamata. Abpusēja vienošanās par to bijis juridiski korektākais risinājums.

Rīgas apgabaltiesa 11.martā apmierināja aizstāvju lūgumus un no apcietinājuma atbrīvoja Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas krimināllietā apsūdzēto bijušo Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktoru Vilni Štramu un viņa bijušo vietnieku Stranci.

Abi tika atbrīvoti tiesas zālē. Viņiem tagad kā drošības līdzeklis noteikta uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā un aizliegums izbraukt no valsts.

Šajā krimināllietā pavisam ir piecas epizodes, no kurām četras saistītas ar kukuļu pieprasīšanu un pieņemšanu dažādu būvniecības ieceru īstenošanai.

2008.gadā Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks (VL-TB/LNNK) saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja 2008.gada martā veiktajām izmeklēšanas darbībām Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā atstādināja no darba Stranci, aizliedzot atrasties darbavietā un veikt amata pienākumus, nesaglabājot darba algu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu