Vācijā vilcienu mašīnistu streika dēļ atcelta liela daļa dzelzceļa pārvadājumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas valsts dzelzceļa operatora «Deutsche Bahn» vilcienu mašīnistu plānotā 43 stundu ilgā streika sākums ir licis atcelt daudzus paredzētos dzelzceļa pārvadājumus, trešdien paziņoja «Deutsche Bahn».

Streika rezultātā trešdien tika atceltas divas trešdaļas tālās distances pārvadājumu, no 40% līdz 85% reģionālo pārvadājumu un apmēram puse kravas pārvadājumu, informēja kompānija

«Deutsche Bahn» vilcienu mašīnisti pirmdienas vakarā paziņoja, ka šonedēļ rīkos septīto streiku 10 mēnešu laikā, pieprasot algu paaugstināšanu.

Kravas vilcienu mašīnistu streiks paredzēts no otrdienas pulksten 15.00 (16.00 pēc Latvijas laika) līdz piektdienas pulksten 7.00 (8.00 pēc Latvijas laika), bet pasažieru vilcienu mašīnistu streiks - no trešdienas pulksten 2.00 (3.00 pēc Latvijas laika) līdz ceturtdienas pulksten 21.00 (22.00 pēc Latvijas laika), informēja Vācijas vilcienu mašīnistu arodbiedrība GDL.

Arodbiedrība apgalvoja, ka kompānija «Deutsche Bahn» nav rīkojusies jautājumos, par kuriem tikusi panākta vienošanās 16 sarunu kārtās pēdējo mēnešu laikā. «Deutsche Bahn» uzstāja, ka ir gatava sarunām.

Vācijas vilcienu mašīnistu streiki pērn no septembra līdz novembrim nodarīja «Deutsche Bahn» zaudējumus 150 miljonu eiro apmērā.

GDL novembrī apgalvoja, ka «Deutsche Bahn» necenšas izskatīt tās prasību par 5% algas palielinājumu un darba nedēļas saīsināšanu līdz 37 stundām.

Arodbiedrības līderi vēlas pārstāvēt arī citas «Deutsche Bahn» darbinieku grupas, piemēram, konduktorus, ēdināšanas darbiniekus un dispečerus.

«Deutsche Bahn» strādā 300 000 darbinieku, tai skaitā 196 000 Vācijā. Katru dienu kompānija Vācijā pārvadā 5,5 miljonus pasažieru

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu