Augstākās raudzes zagļi: kā Londonā nozaga dārglietas 84 miljonu vērtībā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: content.met.police.uk

Lielbritānijas Skotlendjarda detektīvi sabiedrībai nodevuši pārsteidzošus foto no bankas Londonā, kurā notika gadsimta zādzība. Lai tiktu seifā, garnadži bija izzāģējuši caurumu vairākus metrus biezajā betona seifa sienā. Zagļi ieguva naudu un dārglietas 60 miljonu britu mārciņu vērtībā, raksta «Daily Mail».

Policija noskaidrojusi, ka zagļi, lai ielauztos seifā, likuši lietā jaudīgus celtniecības urbjus.

Seifā uzlauzti 72 privātie miniseifi, kurus īrējuši bankas klienti vērtīgāko priekšmetu, dārglietu un dokumentu uzglabāšanai.

Vērienīgā zādzība atklājās pēc Lieldienu brīvdienām. Nupat publiskotās bildes ir skati no bankas, kādu to ieraudzīja notikuma vietā ieradušies policijas eksperti.

Foto: content.met.police.uk

Tāpat policija publiskojusi novērošanas kameru video, kurā ļaundari redzami, no bankas koferos un somās iznesot vērtīgās lietas.

Jau vairākas nedēļas notiek intensīva izmeklēšana, kuras laikā paņemti tūkstošiem DNS, pirkstu nospiedumu un citu paraugu no nozieguma vietas. Analizēti arī novērošanas kameru video daudzu stundu garumā. Tomēr līdz šim brīdim neviens ar zādzības izmeklēšanu saistīts arests nav veikts.

Zādzība Lieldienu brīvdienās notika depozīta seifu uzņēmumā «Hatton Garden Safe Deposit». Iepriekš tika ziņots, ka seifu glabātavai zagļu banda piekļuva, izmantojot lifta šahtu, kā arī deaktivējot moderno trauksmes sistēmu. Pašreizējās aplēses liecina, ka zagļu guvuma vērtība ir aptuveni 60 miljoni britu mārciņu jeb vairāk nekā 84 miljoni eiro.

Foto: content.met.police.uk

Daļa seifu palikuši neuzlauzti, bet ir bojāti, un notiek intensīvs darbs to īpašnieku apzināšanā. Seifu uzņēmums atrodas Londonas slavenajā juvelierizstrādājumu kvartālā Hatongārdenā, tāpēc domājams, ka daļa zādzības upuru varētu būt arī dārglietu tirgotāji.

Zādzība notikusi vairāku dienu garumā - zagļi vairākkārt seifu glabātuvi atstāja un atkal atgriezās.

Pie tam atklājies, ka policija uz sākotnējo trauksmi seifu glabātavā nolēma nereaģēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu