ES vēl nelemj par imigrantu kvotām dalībvalstīm; Latvijas pozīcija skeptiska

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienība (ES) vēl nav pieņēmusi lēmumu, vai noteikt bēgļu jeb imigrantu kvotas dalībvalstīs, un par jautājumu gaidāmas smagas valstu vadītāju sarunas. Latvijas pozīcija šajā lietā ir skeptiska, šodien Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē sacīja Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (V).

Jautājumu aktualizēja deputāts Sergejs Dolgopolovs (S), kurš cita starpā vaicāja, kāda būs Latvijas un citu dalībvalstu kvota, ja notiks bēgļu izvietošana ne tikai tur, kur viņi sākotnēji nonāk, bet arī citās ES dalībvalstīs.

Par ārkārtas pārvietošanas mehānisma iespējām, pārvietojot personas no vienas dalībvalsts uz citu, ko Dolgopolovs nosauca par iespējamām kvotām, ES lēmumi vēl nav pieņemti, pauda Kalniņa-Lukaševica. Ir valstis, kuras uzskata, ka kvotas ir jāveido solidaritātes paušanas vārdā, un ir arī valstis, kuras uzskata, ka primāri ir jāfokusējas uz resursu piešķiršanu.

Saistībā ar neseno traģēdiju Vidusjūrā, kurā gāja bojā nepilns tūkstotis imigrantu, 23.aprīlī sasaukta ārkārtas Eiropadomes sanāksme.

Jau ziņots, ka Vidusjūrā, Lībijas piekrastē, naktī uz svētdienu apgāzās kuģis ar aptuveni 700 imigrantiem, no kuriem izglābties izdevās vien nedaudziem. Kā informēja Itālijas krasta apsardze, izdzīvojuši tikai 28 cilvēki. Atbilstoši viņu teiktajam uz zvejas kuģa bija aptuveni 700 cilvēku, apliecināja amatpersonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu