Donbasa teroristi atkal pārkāpuši «klusuma režīmu»

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Naktī uz pirmdienu Donbasa teroristu «republiku» kaujinieki sešas reizes pārkāpuši «klusuma režīmu», pavēstīja Ukrainas armijas pārstāvji.

«[Teroristu] karaspēks «klusuma režīmu» pārkāpa sešas reizes. Turklāt bandītiskie formējumi četras reizes šāva no 120 milimetru mīnmetējiem,» teikts Ukrainas pretterorisma operācijas preses centra paziņojumā.

Apšaudīta Avdijivka, Peski, Opitne un Krasnohorivka. Doņeckas apgabala dienvidos sešas reizes pamanīti bezpilota lidaparāti.

Neilgi pirms pēdējām ziņām par pamiera režīma pārkāpumiem Ukrainas varasiestādes ziņoja, ka Doņeckas teroristi pārkāpuši «klusuma režīmu» un šāvuši no daudzstobru reaktīvās artilērijas sistēmām «Grad».

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu