Amerikāni, kas atgriezies no Sīrijas, apsūdz terorakta plānošanā ASV

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Naturalizētam ASV pilsonim, kas atgriezies valstī no Sīrijas, kur viņu apmācījusi «Al Qaeda» filiāle «Nusras fronte», ir izvirzītas apsūdzības teroristu organizācijas atbalstīšanā un terorakta plānošanā ASV teritorijā, ceturtdien paziņoja ASV Tieslietu ministrija.

Federālie iepriekšējās izmeklēšanas zvērinātie izvirzīja 23 gadus vecajam Abdirahmanam Šeikam Mohamudam apsūdzības trijos punktos, tostarp par svarīgu atbalstu ārzemju teroristu organizācijai un nepatiesu ziņu sniegšanu Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB).

Saskaņā ar izvirzītajām apsūdzībām Mohamuds, kurš ir Ohaio štata Kolumbusas pilsētas iedzīvotājs, plānojis īstenot teroraktu ASV.

Apsūdzībās teikts, ka viņš 2014.gada aprīlī neilgi pēc ASV pilsonības iegūšanas devies uz Grieķiju un tālāk uz Sīriju, kur «Nusras fronte» viņu apmācījusi lietot šaujamieročus, ielauzties mājās, rīkoties ar sprāgstvielām un iesaistīties tuvcīņā.

«Pēc šīs apmācības pabeigšanas [musulmaņu] garīdznieks šajā organizācijā viņu instruēja atgriezties ASV un veikt teroraktu,» teikts apsūdzībās.

«Mohamuds centās panākt un panāca terorista apmācību Sīrijā. Pēc atgriešanās ASV viņš apsprieda teroraktu īstenošanu ASV,» paziņoja Ohaio štata dienvidu apgabala prokurors Kārters Stjuarts.

Mohamuds pēc atgriešanās ASV 2014.gada jūnijā pateica diviem cilvēkiem, ka grib uzbrukt kādai armijas bāzei vai cietumam, lai «eksekūcijas stilā» nogalinātu trīs vai četrus ASV karavīrus. Viņš arī pastāstīja viņiem par Sīrijā iegūto apmācību.

Mohamuds tika aizturēts 21.februārī. Pēc apsūdzību izvirzīšanas viņš ceturtdien tika pārvests uz federālu cietumu. Notiesāšanas gadījumā viņam var tikt piespriests cietumsods līdz 15 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu