«Die Welt»: Prokremliskajai baikeru bandai neļaus rīkot 9. maija braucienu Berlīnē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas prokremliskajai baikeru bandai «Nakts vilki» netiks dota atļauja 9.maijā Berlīnē doties braucienā uz Treptovas parku, kur atrodas memoriāls padomju karavīriem, ceturtdien vēsta laikraksts «Die Welt», atsaucoties uz avotu Vācijas drošības struktūrās.

Berlīnes policijā gan šobrīd nemaz nav saņemts lūgums par šādas akcijas rīkošanu. Tomēr, pat ja tuvākajās dienās šāds pieteikums tiks saņemts, tās rīkotājiem tiks dota negatīva atbilde.

Baikeri varēs rīkot privātu akciju, sacīja avots. Tas ir pieļaujams, bet tai būs jānotiek policijas uzraudzībā.

Gadījumā, ja brauciens tiks rīkots spontāni, tiks iesaistīti lieli policijas spēki, kolonnas monolītums tiks izjaukts, līdz ar to zudīs akcijas efekts.

Krievijas baikeru klubs, kuru vada prezidenta Vladimira Putina draugs Aleksandrs Zaldostanovs, plāno rīkot kolektīvu braucienu vairākās Eiropas valstīs par godu Otrā pasaules kara noslēguma gadadienai.

Foto: RIA Novosti/Scanpix
Polijā šī iecere izraisījusi protestus.

Polijas premjerministre Eva Kopača «Nakts vilku» akciju nodēvējusi par «provokāciju».

Arī no Vācijas tiek saņemti signāli, ka prokremliskās baikeru bandas akcija nav vēlama.

Baikeru kluba "Nakts vilki" līderis un citi dalībnieki arī bijuši aktīvi Ukrainas pret-maidana kustības dalībnieki
Baikeru kluba "Nakts vilki" līderis un citi dalībnieki arī bijuši aktīvi Ukrainas pret-maidana kustības dalībnieki Foto: RIA Novosti/Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu