Ukrainā iebraucis kārtējais Krievijas «palīdzības konvojs»

LETA/TASS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas autokolonnas ar tā dēvēto humāno palīdzību šķērsojušas Ukrainas robežu un dodas Doņeckas un Luhanskas virzienā, paziņoja ministrijas Nacionālais krīzes situāciju vadības centrs.

Kā paskaidroja ministrijā, 120 automašīnas ved uz Donbasu vairāk nekā 1,4 tūkstošus tonnu humānās palīdzības - pārtikas produktus, pirmās nepieciešamības preces, mācību literatūru Donbasa skolēniem un studentiem, kā arī celtniecības materiālus.

Kā vēsta Krievijas ziņu aģentūras TASS korespondents, visas muitas un robežas šķērsošanas formalitātes divos robežpunktos veiktas, klāt esot Ukrainas muitas un robežsardzes, kā arī EDSO novērotāju misijas pārstāvjiem.

Tiesa gan, par iepriekšējām Krievijas «palīdzības konvoju» kravām, par kuru saturu netika gūts neatkarīgs apstiprinājums, Kijevas pārstāvji izteica aizdomas, ka kravas automašīnās patiesībā tiek vests bruņojums Krievijas algotņiem un regulāro daļu karavīriem.

Kopš augusta Donbasā nogādāti vairāk nekā 30 tūkstoši Krievijas «humāno kravu», vēsta TASS. Šis ir jau 24. konvojs.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu