«Pasažieru vilciens» plāno investēt € 1,1 miljonu biļešu tirdzniecības sistēmas modernizācijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pasažieru pārvadātājs pa dzelzceļu «Pasažieru vilciens» (PV) šogad plāno investēt 1,103 miljonus eiro biļešu tirdzniecības sistēmas modernizācijā, liecina Satiksmes ministrijas informatīvais ziņojums par tās kapitālsabiedrību darbību 2014.gadā.

Tajā minēts, ka PV 400 tūkstošus eiro grasās ieguldīt 400 validatoru iegādē vilcienu vagonos, 275 tūkstošus eiro - 55 biļešu pārdošanas automātu iepirkšanā, savukārt 140 tūkstošus eiro - mobilo kases aparātu iegādē.

Tāpat paredzētas investīcijas 490 tūkstošu eiro apmērā iekāpušo un izkāpušo pasažieru uzskaites sistēmas uzstādīšanā vilcienu vagonos, tostarp plānots iegādāties 800 sensoru, 200 datu kontrolieru ar GPRS, kā arī programmatūru.

Kompānijas valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» februāra beigās pastāstīja, ka PV šogad plāno piedāvāt pasažieriem elastīgāku biļešu iegādes veidu nekā pašreizējais, vienlaikus mazinot izdevumus, kas saistīti ar konduktoriem, staciju kasēm un to uzturēšanu.

«Tā ir iespēja ātri un ērti iegādāties vilciena biļetes internetā, mobilo telefonu aplikācijās, iespējams, arī biļešu automātos. Ja pasažieri daudz vairāk paši iesaistīsies biļešu iegādes procesā, tad mums atbrīvosies noteikts skaits konduktoru un kasieru. Tā mums ir pietiekami liela izdevumu pozīcija. Ja mēs šo darbinieku skaitu samazinām kaut vai par 10-15%, mēs uzreiz diezgan spēcīgi varam samazināt izdevumus,» teica uzņēmuma vadītājs un norādīja, ka konduktori un kasieri veido teju divas trešdaļas no kopējā PV darbinieku skaita.

PV ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no valstij piederošās Latvijas dzelzceļa kompānijas «Latvijas Dzelzceļš» veiktajām funkcijām. Iepriekš PV 100% bija «Latvijas Dzelzceļa» meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu