Vakar reģistrēti 23 kūlas ugunsgrēki; visi bijuši nelieli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 23 kūlas ugunsgrēki, kuru kopējā degšanas platība bija 16,5 hektāri, norādīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plašākais kūlas ugunsgrēks fiksēts Daugavpilī, Dunduru ielā, kur degusi kūla trīs hektāru platībā. Vēl viens ugunsgrēks bijis divu hektāru plašs. Pārējie lielākoties nav bijuši plašāki par hektāru.

Kā skaidro VUGD pārstāvji, dienu iepriekš nolijušais lietus ir atstājis savu ietekmi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji dzēsa piecus ugunsgrēkus, kuri, visticamāk, izcēlās no tā, ka bez uzmanības bija atstāts ēdiens uz plīts un tas piededzis. Četros gadījumos no pieciem ugunsgrēks tika likvidēts iedzīvotāju pašu spēkiem vēl pirms VUGD ierašanās.

Līdztekus ugunsdzēsēji glābēji vakar dzēsa trīs ugunsgrēkus, kuros dzīvojamo māju dūmvados dega sodrēji. VUGD atgādina, ka bez pieskatīšanas atstāts ēdiens uz plīts vai laicīgi neiztīrīti dūmvadi var izraisīt ugunsnelaimi. VUGD iesaka uzstādīt dūmu detektorus, jo tas ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā laikus pamanīt iespējamo ugunsnelaimi un pasargāt savas mājas un līdzcilvēkus no iespējamām briesmām.

Jau ziņots, ka kopumā VUGD vakar saņēmis 60 izsaukumus, no kuriem 42 bijuši saistīti ar ugunsgrēkiem, 12 bijuši arī glābšanas darbi un pieci - maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu