Par pusaudža gados pastrādātu muļķību atlaiž no darba skolā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Dzelzavas internātpamatskolā no darba atlaists kāds gados jauns skolotājs, jo gaismā nākusi ziņa, ka viņš pusaudža gados ir pastrādājis noziegumu, šodien vēsta laikraksts «Neatkarīgā».

No darba atbrīvotais ir 33 gadus vecais skolotājs Raivis Zāģers, kuram ir salīdzinoši reta kvalifikācija - diplomēts galdnieks un pedagogs. Viņš pirms 17 gadiem kopā ar draugiem pēc ballītes atmūķējuši durvis divām automašīnām un nozaguši radioaparātu dažu desmitu latu vērtībā. Raivis saņēmis gadu nosacīta cietumsoda, tomēr tas tika kvalificēts kā smags noziegums un ir ierakstīts viņa pagātnē.

Septiņus gadus vīrietis nostrādājis skolā, pilnveidojot galdnieka palīga programmu, kā arī ar ekonomista zināšanām palīdzējis saprast, kā ar saražotajām mēbelēm var pelnīt naudu. Tomēr Lieldienu laikā skolas vadība no Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) saņēmusi ziņu, ka vīrietis par jaunībā pastrādātajiem noziegumiem no darba ir jāatlaiž. Šāds solis jāsper par spīti tam, ka pedagogs skolā ir ļoti labi ieredzēts gan kolēģu, gan arī skolas audzēkņu vidū.

IKVD pārstāve Ineta Mosāne laikrakstam skaidro, ka likuma aizliegums skolās strādāt sodītām personām nav jaunums un ar to vajadzējis rēķināties jau stājoties amatā. Jaunums esot noziedzīga nodarījuma izvērtēšanas procedūra, kas gan ir piemērojama attiecībā uz tīšiem kriminālpārkāpumiem un mazāk smagiem noziegumiem.

Kopumā IKVD saņēmis 41 lūgumu izvērtēt pedagogu personīgo vēsturi, bet 18 izglītības iestādēm nosūtīts rīkojums par pedagogu atbrīvošanu no darba.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu