«Vienotība» konkrētu personu prezidenta amata kandidātam piedāvās nedēļas laikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

"Vienotības" valde pirmdienas vakarā apspriedusi vairākus Valsts prezidenta amata kandidātus, tomēr pie viena pagaidām nav palikusi. Kā pavēstīja politiskā spēka līdere Solvita Āboltiņa, sēdē tika norādīts, "cik ļoti svarīgi šajā brīdī ir koalīcijai nosaukt vienu kandidātu, lai noņemtu jebkādas spekulācijas, ka mēs kaut kādā veidā dalām vai pārdalām varu.

" Sēde aizvadīta "prāta vētras režīmā" par vairākiem kandidātiem, bet pie viena kandidāta politiskais spēks nav palicis, sacīja Āboltiņa.

Valsts prezidenta vēlēšanu procesam ir jābūt caurspīdīgam un saprotamam, lai arī sabiedrība varētu tam sekot līdzi un tā laikā nevajadzētu kādam slēpti meklēt opozīcijas balsis. Savukārt, ja koalīcijas izvēlēto kandidātu atbalstītu arī opozīcija, tas būtu pozitīvi vērtējums, norādīja «Vienotības» līdere.

Taujāta, vai šoreiz koalīcijai tiešām izdosies vienoties par vienu kandidātu, Āboltiņa atbildēja, ka vismaz ir jāmēģina šādu vienošanos panākt. Politiķe pieļāva, ka «Vienotība» savu kandidātu koalīcijas sarunām varētu piedāvāt nedēļas laikā, šo jautājumu vispirms apspriežot arī frakcijā. Viņa neatklāja, vai «Vienotības» piedāvātais kandidāta vārds tiks nosaukts tikai koalīcijas partneriem, vai arī publiski.

Āboltiņa cer, ka nākamo trīs nedēļu laikā koalīcijai izdosies vienoties un pēc maija svētkiem redzēt, kāda ir situācija - ir vai nav panākta vienošanās.

Šodien paredzētas koalīcijas partiju vadības tikšanās, lai spriestu par virzību uz kopīga Valsts prezidenta amata kandidāta atrašanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu