Mežacūkas Rīgā apmeklē arī kapus un Čakstes pieminekli

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter

Situācija ar mežacūkām galvaspilsētā, lai cik tas arī smieklīgi skanētu, ir kļuvusi sarežģītāka, šovakar savā «Facebook» kontā informē Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Agrāk mežacūku saime, kurā, ieskaitot mazuļus, ir 12 dzīvnieki, klejoja Juglas apkaimē, pa Brīvības gatvi, taču pēdējā laikā bars redzēts arī Sarkandaugavas kapos, kā arī Pirmajos un Otrajos Meža kapos. Turklāt Otrajos Meža kapos cūkas pastaigājušās līdz pat Čakstes piemineklim.

«Šādā situācijā jautājums «ko darīt?» kļūst patiešām aktuāls. Varbūt vērsties pie medniekiem, lai mēģina iemidzināt un pēc tam aizvest kaut kur patālāk no Rīgas robežām. Jo tas vairs nav gluži normāli, ka starp kapu kopiņām staigā mežacūkas,» norāda Ušakovs.

Rīgas mērs arī piebilst - mežakuilis, kuram trāpīts ar miegazāļu devu, var vēl noskriet pat piecus kilometrus, iekams aizmieg, turklāt līdz iemigšanai kuilis varētu arī nebūt īpaši labā noskaņojumā. Savukārt pieci kilometri var aptvert lielu daļu pilsētas labā krasta teritorijas.

Pašvaldības vadītājs spriež, ka, iespējams, ir jāmēģina rast «tehniskus u.tml. risinājumus», kā ar šo saimi sadzīvot Rīgas teritorijā arī turpmāk. «Tātad jautājums ir – ko darām ar mežacūkām?» vaicā Ušakovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu