Ministrs skolas aicina sekot līdzi ēdinātāju piegādātās produkcijas kvalitātei

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc izskanējušās informācijas, ka skolās maltītes gatavo no bojātiem dārzeņiem un saldētas vistas gaļas, veselības ministrs Guntis Belēvičs aicinājis skolas sekot līdzi ēdinātāju piegādātās produkcijas kvalitātei, informēja veselības ministra padomniece komunikācijas jautājumos Iveta Ciganova.

Viņš norāda, ka situācija, kad bērniem skolā tiek pasniegts nekvalitatīvs un no bojātiem produktiem gatavots ēdiens, ir nepieļaujama, un prasa steidzamu risinājumu.

«Vienlaikus aicinu skolu un pašvaldību vadību sekot līdzi izglītības iestāžu ēdinātāju gatavotās un piegādātās produkcijas kvalitātei un ziņot atbildīgajām institūcijām problēmu gadījumā. Arī visaugstākās prasības normatīvos nebūs garantija kvalitatīvam ēdienam bērniem, ja atbildīgās personas nebūs ieinteresētas šīs prasības ievērot,» norāda Belēvičs.

Viņš atgādina, ka Veselības ministrija izstrādās priekšlikumu, kas ļaušot būtiski uzlabot piedāvāto produktu kvalitāti - no skolēnu ēdināšanai paredzētajiem līdzekļiem – 1,42 eiro, Ministru kabineta noteikumos plānots noteikt, ka ne mazāk kā 85% no šīs summas ir izlietojami tieši produktu, no kuriem pagatavojamas pusdienas, iegādei.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums «De facto» svētdien vēstīja, ka lietuviešu uzņēmums «Kretingos maistas», kas ēdina bērnus 24 Latvijas izglītības iestādēs, maltītes gatavojis no bojātiem dārzeņiem, izmantojis garšvielas, kas satur sāli un garšas pastiprinātājus, kā arī gaļas ēdienu gatavošanai izmantojis galvenokārt saldētu vistas gaļu.

Šajā mācību gadā Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori veikuši 53 pārbaudes «Kretingos maistas» ēdnīcās, un vairāk nekā 75% gadījumu konstatēti pārkāpumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu