Papardes zieds vērsies NEPLP par melīgu sižetu kanālā «Rossija 1»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no Papardes zieda video

Biedrība «Papardes zieds» vērsusies Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP) par Krievijas televīzijas kanāla «Rossija 1» ziņu raidījuma «Vesti» sižetu, kas veltīts biedrības sagatavotajai īsfilmai vecākiem par bērnu seksuālo izglītību.

Kā informēja biedrības pārstāvis Kaspars Līcītis, biedrība lūgs NEPLP izvērtēt «Vesti» sižeta «Latvijas trešklasniekiem nolemts pastāstīt visu par mīlestību» atbilstību Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma prasībām, jo tajā «pausta klaji melīga informācija par seksuālās izglītības jautājumiem Latvijas skolās», norādīja Līcītis.

«Papardes zieds» uzskata, ka nepatiesas ziņas saturošais «Vesti» sižets un apzināti nepareizi interpretētie kadri rada aplamu priekšstatu par Latvijas izglītības sistēmu un diskreditē to, grauj sabiedrības uzticēšanos valsts varai un Eiropas Cilvēktiesību Konvencijā nostiprinātajām vērtībām.

Līcītis stāstīja, ka sižetā tika izmantoti fragmenti no biedrības sagatavotās īsfilmas vecākiem «Zināšanas par seksualitāti pasargā».

Ziņu raidījuma sižeta pieteikumā ticis pausts, ka tā ir domāta trešās klases skolēniem un īsfilma ir par viendzimuma laulībām un kontracepciju.

«Sižets kopumā skatītājiem rada priekšstatu, ka īsfilma ir sagatavota demonstrēšanai Latvijas skolās trešās klases skolēniem,» norādīja Līcītis.

Viņš uzsvēra, ka

sižeta veidotāji ir patvaļīgi izmainījuši īsfilmā pausto vēstījumu.

Īsfilmas mērķis nav bijis vēstīt trešās klases skolēniem par viendzimuma laulībām un kontracepciju, bet gan rosināt diskusiju vecāku vidū un veidot izpratni, kādēļ, nerunājot ar bērniem par seksualitāti, situācija kļūst «sarežģīta».

Raidījuma veidotāji apzināti ir maldinājuši sabiedrību

, tostarp Latvijas skatītājus, kuri skatās šo kanālu, par īsfilmas mērķauditoriju, kā arī izplata tendenciozu, apzināti maldinošu un Latvijai naidīgu informāciju, kas vērtējama kā mērķtiecīga informatīva agresija Latvijas informatīvajā telpā, uzskata biedrības pārstāvis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu