Darba inspekcija pārbaudīs darba drošību uz Salu tilta

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts darba inspekcija (VDI) plāno veikt pārbaudes uz Salu tilta, lai noskaidrotu, vai šajā vietā netiek apdraudēta strādnieku drošība, pastāstīja Rīgas reģiona VDI galvenā valsts inspektore Baiba Puķukalne.

Viņa stāstīja, ka pagājušajā nedēļā VDI saņēmusi zvanu, ka uz Salu tilta netiek pienācīgi gādāts par tilta remontdarbus veicošo strādnieku drošību, proti, gar tilta malām tikušas noņemtas margas, kā rezultātā pastāv iespēja, ka strādnieki no tilta var nokrist.

Inspekcijas darbinieki pagājušajā nedēļā devās veikt pārbaudi uz Salu tilta, tomēr tajā brīdī darbi uz tilta netika veikti. VDI novērojusi, ka tilta malās uzstādītas «pagaidu» margas. Tomēr, lai pārliecinātos par strādnieku drošību, VDI šonedēļ uz tilta plānojusi veikt vairākas pārbaudes.

Jau ziņots, ka Salu tilts pār Daugavu un pār Mazo Daugavu būvēts no 1968. līdz 1976.gadam, un kopš tā laika būtiski remontdarbi tiltam nav veikti. Betona apmetums un seguma virskārta bija nokalpojuši, gājēju tunelim vairs nebija apgaismojuma, arī deformācijas šuves nepildīja savas funkcijas.

Salu tilta pār Daugavu un Mazo Daugavu renovācijas izmaksas pēc iepirkuma procedūras rezultātiem ir 8,7 miljoni eiro, darbus veic pilnsabiedrība «LNK Industries Group». Tilta renovācijai piesaistīts arī Eiropas Savienības līdzfinansējums. Tilta rekonstrukcija jāpabeidz līdz šā gada beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu