Latvija pērn no ES emisiju kvotu izsolēm guvusi € 10 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvija pagājušajā gadā no Eiropas Savienības (ES) emisijas kvotu izsolēm guvusi ienākumus 10 083 490 eiro apmērā, ziņojumā par izsoļu rezultātiem 2014.gadā informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Sākotnēji Latvijai pagājušajā gadā bija plānots izsolīt 2 749 000 ES emisijas kvotu, taču saistībā ar lēmumu par izsolīšanas atlikšanu tika izstrādāts jauns izsoļu kalendārs. Tāpēc kopumā pērn kopējā izsoļu platformā Latvijas labā 144 izsolēs tika izsolīts 1 709 000 emisijas kvotu.

No 3.septembra kopējā izsoļu platformā tika sākta arī aviācijas emisijas kvotu izsole, kur četrās izsolēs Latvijas labā tika izsolīti 23 500 kvotu un to kopējā vērtība bija 140 670 eiro.

Latvijas gūtie ienākumi no kvotu izsolēm tika ieskaitīti Valsts kasē atvērtajā valsts pamatbudžeta ieņēmumu kontā. Izsoļu ieņēmumus izmanto, lai mazinātu klimata pārmaiņas un nodrošinātu pielāgošanos klimata pārmaiņām.

VARAM informē, ka, lai nodrošinātu izsoļu ieņēmumu izmantošanu atbilstoši likumam «Par piesārņojumu», pagājušajā gadā sagatavots nolikums atklātam konkursam «Biomasas izmantošana siltumenerģijas ražošanā». Tā mērķis ir oglekļa dioksīda emisiju samazināšana, nodrošinot pāreju no fosilos energoresursus izmantojošām siltumenerģiju ražojošām tehnoloģijām uz biomasu izmantojošām siltumenerģiju ražojošām tehnoloģijām, kā arī biomasas tehnoloģiju un saules kolektoru kombinētu izmantošanu. Konkursā pieejamais finansējums ir 10 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu