Markess trešo gadu pēc kārtas uzvar «MotoGP» ASV etapā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pašreizējais čempions Marks Markess no Spānijas svētdien trešo gadu pēc kārtas uzvarēja pasaules motošosejas čempionāta prestižākās klases «MotoGP» sezonas otrajā posmā, kas notiek ASV.

«Repsol Honda» komandas pilots dienu pēc dramatiskas uzvaras kvalifikācijā pašās sacīkstēs par 2,3 sekundēm apsteidza «Ducati» komandas braucēju itāli Andrea Dovicioso.

Savukārt trešais bija deviņkārtējais pasaules čempions itālis Valentīno Rosi no «Movistar Yamaha» vienības.

Tikmēr Rosi komandas biedrs spānis Horhe Lorenso vien trīs apļus pirms beigām apsteidza «Ducati» pilotu, vēl vienu itāli Andrea Jannoni, finišējot ceturtais.

Sezonas pirmajā etapā Katarā dramatiskā cīņā uzvaru guva pieredzējušais Rosi, bet iepriekšējo divu sezonu labākais braucējs Markess pēc kļūdas startā finišēja vien piektais.

Līdz ar to pasaules čempionāta kopvērtējumā līderpozīciju ar 41 punktu saglabājis tieši Rosi. Viņam ar 40 punktiem seko Dovicioso, bet Markess ar 36 punktiem atrodams trešajā pozīcijā.

Kā zināms, Markess pagājušajā sezonā laboja rekordu vienā sezonā gūto uzvaru un «pole position» skaita ziņā.

Aizpērn spānis kļuva par visu laiku jaunāko pasaules čempionu, bet pagājušajā gadā titulu viņš bija nodrošināja jau vairākus posmus pirms sezonas beigām. Pagājušās sezonas ievadā Markess uzvarēja pirmajās desmit sacīkstēs pēc kārtas.

Arī šajā sezonā, kas noslēgsies 8.novembrī Spānijas pilsētā Valensijā, braucēji aizvadīs 18 posmus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu