Bezdarbs Igaunijā martā saglabājas 4,9% līmenī

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees.ee

Igaunijas Bezdarba apdrošināšanas fondā marta beigās bija reģistrēti 4,9% no valsts darbspējīgajiem iedzīvotājiem, kas bija tikpat, cik februāra beigās, liecina fonda pirmdien publiskotie dati.

Marta beigās fondā bija reģistrēti 30 725 bezdarbnieki. Februāra beigās tādu bija 30 919. Iepriekšējos mēnešos Igaunijā bija vērojams bezdarbnieku skaita pieaugums.

Igaunijas Bezdarba apdrošināšanas fonda ģenerāldirektors Mēlis Pāvels norādīja, ka martā bija gaidāms reģistrēto bezdarbnieku skaita samazinājums un, visticamāk, tas turpinās kristies, tomēr ne tik lielā tempā kā pērn. Vienlaikus viņš piebilda, ka šā gada sākumā fonds sācis sniegt jaunus pakalpojumus, kurus var saņemt arī strādājošie, piemēram, martā konsultāciju par karjeru saņēma apmēram 700 cilvēku, kas nebija reģistrēti nedz bezdarbnieku, nedz darba meklētāju rindās.

Augstākie bezdarba līmeņi martā reģistrēti Austrumviru apriņķī (10%) un Valgas apriņķī (9%). Zemākie bezdarba līmeņi pagājušajā mēnesī Igaunijā reģistrēti Harju apriņķī (3,4%) un Tartu apriņķī (3,8%).

21% no reģistrētajiem bezdarbniekiem, kas iepriekš ir strādājuši, bijuši amatnieki un kvalificēti darbinieki, 19% - nekvalificēti darbinieki, bet 16% - bijušie apkalpojošā un tirdzniecības personāla pārstāvji.

Bezdarba apdrošināšanas pabalstu martā saņēma 10 213 cilvēki, veidojot 29% no kopējā reģistrēto bezdarbnieku skaita. Kalendārajā mēnesī vidējais pabalsts bija 388 eiro un kopumā pabalstos izmaksāts vairāk nekā 3,2 miljoni eiro. Pamata bezdarbnieku pabalsts bija ap 124 eiro mēnesī, kas tika izmaksāts 8532 personām jeb 24% no kopēja reģistrēto bezdarbnieku skaita.

Martā Igaunijā tika pievienotas 4468 jaunas vakances. Mēneša laikā kopējais vakanču skaits sasniedza 7736.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu