Vīrietis ar protestētāja plakātu nošaujas pie ASV Kapitolija

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pie ASV Kongresa mītnes Kapitolija Vašingtonā sestdienas pēcpusdienā nošāvās vīrietis ar protestētāja plakātu, un šī incidenta dēļ Kapitolijs tika slēgts uz apmēram trim stundām.

Vīrietis, uz kura turētā plakāta bija pieprasīts «sociāls taisnīgums», izvilka šaujamieroci un ar to izdarīja pašnāvību pie Kapitolija pakāpieniem ēkas rietumu pusē.

Incidents notika laikā, kad Vašingtonā pilnā sparā rit tūrisma sezona.

ASV Kapitolija policijas priekšnieks Kims Dains paziņoja, ka policija šajā incidentā nav raidījusi nevienu šāvienu. Kapitolija policija izpētīja pašnāvnieka mugursomu un futlāri, bet pēc tam atkal atvēra Kapitoliju un tā apmeklētāju centru.

Dains sacīja, ka šis incidents nav saistīts ar terorismu, bet atteicās sniegt komentārus par šī vīrieša personību vai rīcības motīvu, kamēr turpinās izmeklēšana.

Incidentu izmeklē Federālais izmeklēšanas birojs (FIB), Slepenais dienests un vietējā policija.

Tūristiem paredzētā ieeja Kapitolijā ir ēkas pretējā pusē, bet apmeklētāji bieži mēdz staigāt pa Kapitolija apkārtni un daži no viņiem redzēja šo incidentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu