Premjers: Francija nedrīkst nonākt Nacionālās frontes rokās

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar kodolieročiem bruņotā Francija nedrīkst nonākt galēji labējās partijas Nacionālā fronte (FN) rokās, paziņojis Francijas premjerministrs Manuels Valss.

«Francijai ir kodolieroči, ir pilnīgi izslēgts, ka šī valsts nonāk Nacionālās frontes rokās,» vizītes laikā Portugālē pavēstīja Valss.

Viņš apsūdzēja partijas kandidātus, ka tiem ir «antisemītiski, rasistiski, musulmaņiem naidīgi, homofobiski un seksistiski viedokļi».

Valss nosodīja partijas «Eiropai naidīgo nostāju, kas vēlas šķelt un vienmēr imigrantus un musulmaņus padara par grēkāžiem, kas var sagraut Francijas sabiedrību».

Marta beigās notikušās vietējās vēlēšanas parādīja ievērojamu atbalsta pieaugumu Nacionālajai frontei un tā kritumu valdošajai Sociālistu partijai.

«Kreisie (..) nemirst,» sacīja Valss. «To idejas, vērtības, vēlme cīnīties ar netaisnību joprojām ir dižs projekts. Taču to politiskās struktūras var nomirt, tās var var aizslaucīt galēji labējo nākšana pie varas. Francijas politiskā aina var tikt apgriezta kājām gaisā un mums tas ir jāņem vērā.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu