Gudļevskim panākums AHL čempionāta mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: crunch.com

Pie uzvaras Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā piektdien ticis latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Gudļevskis piektdien ar savu sniegumu palīdzēja viņa pārstāvētajai Sirakjūsas «Crunch» komandai savā laukumā ar 4:3 (1:1, 0:2, 2:0, 1:0) pagarinājumā uzvarēt Bridžportas «Sound Tigers» hokejistus.

Latviešu vārtsargs šajā cīņā atvairīja 21 no 24 pretinieku metieniem.

Uzvaras vārtus «Crunch» labā guva Raiens Martindeils, kurš izcēlās pagarinājuma ceturtajā minūtē.

Šosezon latvietis piedalījies 43 AHL čempionāta spēlēs, kuru laikā izcīnījis 25 uzvaras. Viņš caurmērā katrā no šiem mačiem savos vārtos ielaidis 2,70 ripas un atvairījis 90,4% pretinieku metienu.

Kā zināms, iepriekš šosezon Gudļevskis vietu pamatsastāvā bija zaudējis jaunajam krievam Andrejam Vasiļevskim, tomēr viņš izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Tampabejas «Lightning», kas iespēju sevi pierādīt devis latvietim.

«Crunch» komanda ar 91 punktu 71 mačā ieņem Austrumu konferences kopvērtējuma trešo pozīciju, turklāt jau garantējusi dalību izslēgšanas turnīrā. Līdz regulārās sezonas beigām «Crunch» komandai vēl atlikuši pieci mači.

Tikmēr noslēgumam tuvojas Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) regulārais čempionāts. Zaudējumu piektdien piedzīvojusi uzbrucēja Vitālija Pavlova pārstāvētā Kolorado «Eagles», kas savu skatītāju priekšā ar 2:3 (1:1, 1:1, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Jūtas «Grizzlies» hokejistiem.

Pavlovs šajā mačā veica trīs metienus pa pretinieku vārtiem, dueli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Neveiksme arī aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētajai Ontario «Reign», kas izbraukumā ar 1:3 (0:0, 1:3, 0:0) atzina Aļaskas «Aces» pārspēku. Latvietis šajā duelī izpildīja vienu metienu un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

Uzvaru izcīnījusi cita aizsarga Ričarda Birziņa pārstāvētā Talsas «Oilers», kas viesos ar 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Vičitas «Thunder». Latvietis šai cīņai pieteikts nebija.

ECHL Rietumu konferences kopvērtējumā «Reign» komanda ar 94 punktiem 71 cīņā atrodama trešajā pozīcijā, vienu vietu zemāk ar 90 punktiem atrodas «Eagles» vienība, bet «Oilers» ar 79 punktiem ierindojas astotajā pozīcijā.

Tiesa, visas Latvijas spēlētāju pārstāvētās komandas savās divīzijās - «Reign» un «Eagles» Klusā okeāna divīzijā, bet «Oilers» Centrālajā divīzijā - nodrošinājušas sev vietu pirmajā četriniekā, tādējādi iekļūstot arī līgas izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu