"Meistardarbnīca" skolēniem Nacionālajā teātrī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas Nacionālais teātris uzsāks nebijušu projektu - "Meistardarbnīcu", kas piedāvās iespēju skolēniem izdzīvot teātri no pagrabstāva, līdz augšstāvam, ieiet darbnīcās, kur veido dekorācijas, šuj kostīmus un iejusties aktieru lomās, kā arī pašam iesaistīties izrādes tapšanā.

Meistardarbnīca iecerēta kā četru nodarbību cikls. Pirmā nodarbība - 24.novembrī plkst.16.00.

"Izdzirdot vārdu teātris, katram ir savi priekšstati un lolotas ilūzijas par to, kas notiek teātra ikdienā un brīdī, kad skatītājs bauda skatuves mākslas kultūru. Izrādes laikā līdztekus notiek neskaitāmi daudz darbību, kuras skatītājs pat nenojauš. Tāpēc Latvijas Nacionālais teātris aicina iepazīties ar teātra aizskatuvi. Meistardarbnīcas dalībniekiem piedāvāsim unikālu iespēju būt teritorijā, kas atrodas aiz skatuves priekškara, redzēt un iepazīt teātra darbnīcu meistarus, aktieru vadībā iepazīt un apgūt dažus aktiermeistarības trikus. Nodarbības notiks reizi mēnesī," stāsta projekta idejas autore Lolita Grāvīte.

Latvijas Nacionālais teātris šobrīd strādā pie izglītības projekta, kurš paredzēts sākumskolas bērniem, kā arī Meistardarbnīcas turpinājuma. "Teātra izglītības loma Latvijā netiek pilnībā novērtēta. Protams, katrs teātris savā repertuārā iekļauj izrādes bērniem, tomēr izglītojošo projektu piedāvājums nav plašs - to šobrīd veiksmīgi realizē ar klasisko mūziku saistītās iestādes - Latvijas Nacionālā opera, Latvijas Koncerti, Nacionālais simfoniskais orķestris. Teātra vidē joprojām dzirdami sirdssilti stāsti par savulaik Jaunatnes teātra kopto tradīciju - aktīvi teātra dzīvē iesaistīt skolēnus. Mēs, uzsākot šo projektu, ceram kļūt par Izglītības programmas celmlaužiem mūsdienu Latvijas teātru vidē," akcentē Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis.

Četru nodarbību abonementa cena - 15 Ls; tālruņi informācijai par abonementa iegādi: 25442207 un 25442237

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu