Pie Lībijas nogrimstot migrantu kuģim, 170 gājuši bojā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vidusjūrā pie Lībijas piekrastes nogrimstot kuģim ar nelegāliem migrantiem no Āfrikas valstīm uz dienvidiem no Sahāras, ir gājuši bojā apmēram 170 cilvēku, kuru līķus atraduši glābēji, pirmdienas vakarā paziņoja Lībijas krasta apsardzes amatpersona.

16 metrus garais koka kuģis nogrima pagājušajā nedēļā Garabuli apriņķī 60 kilometrus uz austrumiem no Tripoles. Glābēji no kuģa vraka ir izcēluši apmēram 100 bojāgājušos, bet paisums izskalojis krastā vēl 70 līķus.

Kuģis pēkšņi apgāzās, neatstājot pasažieriem iespēju izglābties. Krasta apsardze tomēr nav konstatējusi nekādas sūces kuģa korpusā.

Dokumentu trūkuma dēļ glābēji nevarēja sastādīt upuru sarakstu vai noskaidrot viņu pavalstniecību. Ir atrasti tikai daži dokumenti, kas liecina, ka starp upuriem bijuši migranti no Etiopijas un Eritrejas.

Krasta apsardze piektdien bija paziņojusi, ka pēc šīs katastrofas izglābusi 16 cilvēkus un atradusi 15 līķus. Pārējo bojāgājušo atrašana aizkavējās krasta apsardzes līdzekļu trūkuma dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu