Teksasā meklē izdzīvojušos pēc sprādziena mākslīgā mēslojuma rūpnīcā (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Teksasas štatā turpinās izdzīvojušo meklēšana pēc postošā sprādziena Vestas mākslīgā mēslojuma rūpnīcā.

Pilsētas mērs informēja, ka eksplozijā dzīvību zaudējuši vismaz 14 cilvēki un vairāk nekā 160 ievainoti, tostarp četri ātrās palīdzības ārsti.

Joprojām pazuduši arī pieci brīvprātīgie ugunsdzēsēji, kas, visticamāk, ir miruši.

Jau vēstīts, ka sprādziens, kas nogranda trešdien īsi pirms plkst.20 (ceturtdien plkst.3 pēc Latvijas laika), satricināja zemi ar tādu spēku, kas līdzvērtīgs 2,1 magnitūdu stiprai zemestrīcei.

Eksplozijas cēlonis vēl nav noskaidrots.

Policija informēja, ka nav atrasti nekādi pierādījumi, ka sprādziens būtu tīši izraisīts.

Traģēdija sākās ar ugunsgrēku rūpnīcā. Kad ieradās ugunsdzēsēji un sāka dzēst liesmas, notika sprādziens, kas līdz ar rūpnīcu pilnībā sagrāva vēl aptuveni 60 līdz 80 tuvumā esošās ēkas.

2800 iedzīvotāju lielā pilsētiņa atgādināja karadarbības zonu, ziņoja aculiecinieki.

Štata amatpersonas nebija inspicējušas rūpnīcu kopš 2006.gada, kad tika atrisinātas sūdzības par amonjaka smaku gaisā, informēja Teksasas Vides kvalitātes komisijas izpilddirektors.

Štata līmeņa inspekcijas tiek veiktas tikai gadījumos, kad tiek saņemtas sūdzības.

2006.gadā federālā Vides aizsardzības aģentūra piemēroja rūpnīcai 2300 dolāru (1240 latu) lielu soda naudu, jo tai nebija sava riska pārvaldības plāna.

Teksasas gubernators Riks Perijs pasludinājis apgabalu, kurā nogranda sprādziens, par riska zonu un paziņojis, ka lūgs prezidentam federālo palīdzību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu