Limbažnieču zvaigžņu stunda Valsts prezidenta pilī (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidents Valdis Zatlers pasniedz valsts apbalvojumu Limbažu kultūras nama Tautas lietišķās mākslas studijas vadītājai Rasmai Kokinai

Piektdien, valsts svētku priekšvakarā, Rīgas pils Ģerboņa zālē notika Ordeņa kapitula piešķirto valsts apbalvojumu svinīgā pasniegšanas ceremonija. Limbažniekiem šoreiz ir pamats būt īpaši lepniem, jo daudzu prominenču (vairāk nekā 30 apbalvojuma saņēmēju) vidū ar Atzinības Krusta ordeņa kavaliera šķiru bija novērtēts bijušās Limbažu 1. vidusskolas audzēknes Ievas Kupces darbs NATO samita organizēšanā, bet par nopelniem tautas lietišķās mākslas saglabāšanā Atzinības Krusta I pakāpes Zelta goda zīmi saņēma Limbažu kultūras nama Tautas lietišķās mākslas studijas Dzilna vadītāja Rasma Kokina.

Savā apsveikuma runā Valsts prezidents Valdis Zatlers apbalvotos nosauca par godaprāta ļaudīm un uzsvēra - katrs veicis kaut ko unikālu un izcilu. - Esat godprātīgi strādājuši savā profesijā, esat bijuši godprātīgi pret savu tautu un valsti. Šodien katrs no jums pārdomā savu dzīvi, darbu, un lepni kopā ar jums esam mēs - Ordeņa kapituls un Latvijas valsts. Jūs pierādāt pavisam vienkāršu lietu – jūsu pieredzi šajā valstī ar sirdi un dvēseli. Šo sajūtu nevar uzdāvināt, šo sajūtu nevar aizņemties, šo sajūtu nevar nosūtīt pa pastu. Tā ir jūsu sirdī. Es ar lielu gandarījumu šodien saku – Latvijas valsts ar jums lepojas, - teica prezidents. Kad ordeņi bija pasniegti un arī muzikālie priekšnesumi izskanējuši, notika kopīga fotografēšanās, pēc tam apbalvotie devās uz pieņemšanu pie V. Zatlera un viņa kundzes Lilitas.

I. Kupce uz šo ceremoniju bija speciāli braukusi no Briseles. Viņa veiksmīgi turpina savu karjeru, tagad strādā NATO Latvijas pārstāvniecībā un pastāstīja, ka apbalvojums ticis piešķirts jau agrāk, tāpat kā kolēģim un skolasbiedram Andžejam Viļumsonam, taču uz saņemšanu iepriekš nav varējusi ierasties. Varbūt vēl laimīgāka par meitu bija viņas mamma, Limbažu 1. vidusskolas skolotāja Velta Kupce, kura šo notikumu pielīdzināja zvaigžņu stundai savā dzīvē.

R. Kokinu prezidenta pilī pavadīja mazdēls Jānis. Limbažu 3. vidusskolas devītklasnieks bija jaunākais visā apsveicēju pulkā. Arī viņš jutās saviļņots vecmāmiņai tik nozīmīgā dzīves brīdī un savā fotoaparātā bija paguvis iemūžināt gan ceremonijas norisi, gan visus zālē izvietoto Valsts prezidentu portretus. R. Kokina kā parasti nevēlējās izcelt sevi, šo panākumu saistot ar visu Dzilnas dalībnieču meistarīgo ieguldījumu tautas lietišķajā mākslā. Šis gads studijai un tās vadītājai atkal ir darbiem un izstādēm bagāts, vienlaikus spodrināts un sabiedrībā nests arī Limbažu vārds. Pēc pēdējās izstādes Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā tā tautas mākslas nodaļas vadītāja Daina Kraukle intervijā žurnālam Māja studiju Dzilna nosauc par izcilu, krāsu ziņā vienu no spēcīgākajām valstī. – Rasma sen bija to pelnījusi, tāpēc es ļoti priecājos par viņas darba augsto novērtējumu, - svinīgajā saietā, pārstāvot nevalstisko organizāciju Latvijas Ordeņu brālība, atzina Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere limbažniece Marga Eglīte.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu