Kristovskis: "Live Riga" projektu vajadzēja īstenot pārskatāmāk (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgu popularizējošo projektu "Live Riga" vajadzēja īstenot pārskatāmāk, tomēr negatīvu iespaidu tas neesot radījis, intervijā sacīja ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (V).

Vajadzēja atklātību

"Kopumā ņemot, pasākumi, kurus veic "Live Riga", par skādi nenāk," teica Kristovskis.

Tomēr, viņaprāt, ja bijušais Rīgas mēra vietnieks Ainārs Šlesers, Rīgas mērs Nils Ušakovs un aviokompānija "airBaltic" būtu veidojuši šo pasākumu atklāti un līdzekļus piešķirtu pārredzami, tad šis projekts nebūtu kritizējams.

"Latvijas popularizēšanā piedalās ļoti daudz cilvēku, iespējams, ka nākotnē mēs varēsim teikt, ka mums ir jāizsaka pateicība Zatlera kungam par to, ka viņš devās uz Krieviju, vai kādam citam. Domāju, ka mēs katrs savu pienākumu robežās, arī Ārlietu ministrijas konsulārie dienesti, diplomāti, uzņēmēji un daudzi cilvēki, veidojam attiecības un priekšstatu par Latvijas valsti. Ir arī citas institūcijas, kā Tūrisma attīstības valsts aģentūra, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, kuras strādā ar šiem jautājumiem un kuru ieguldījumu nevajadzētu noniecināt," norādīja Kristovskis.

"Bet, runājot par Šlesera kungu, es varētu atgādināt, ka tieši laikā, kad viņš bija ministrs, viesnīcām un restorāniem pievienotās vērtības nodoklis (PVN) no samazinātās [likmes] 10% tika pacelts uz 21%.

Tieši PS frakcija un tieši Kristovskis bija tie, kas divas reizes panāca to, ka Saeimā tiek iesniegti priekšlikumi saglabāt šo pazemināto PVN likmi. Šo prasību mēs esam visu laiku uzturējuši," atgādināja ministrs.

Nenoliedz pienesumu

Tomēr viņš norādīja, ka nenoliedz, ka pieminētie politiķi centās panākt pozitīvu pienesumu un pavērsienu, un tādā ziņā šo projektu var vērtēt pozitīvi.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu