LČ autorallijā noslēgums sola spraigu cīņu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"LMT" Latvijas autorallija čempionāts nonācis noslēguma fāzē – 4. un 5. oktobrī notiks seriāla pēdējais posms rallijs "Latvija 2008". Šis būs viens no lieliskākajiem pēdējo gadu "LMT" Latvijas rallija čempionāta fināliem, jo jānoskaidro medaļnieki visās četrās klasēs un tikai vienā kategorijā zināmi uzvarētāji vēl pirms izšķirīgās sacīkstes.

Latvijas kausu A+ klasē jau priekšlaikus nodrošinājusi Ivara Vasaraudža/Valda Spredža ("Skandi Auto Rallija komanda") ekipāža, kuras uzvaras trijos posmos pēc kārtas likušas kapitulēt pārējiem Latvijas kausa pretendentiem.

Toties Latvijas kausa otrās un trešās vietas sadale būs aizraujoša – uz kopvērtējuma vadošā trijnieka pozīcijām pretendē vismaz trīs ekipāžas ar pilotiem Kasparu Šimku, Aleksandru Gorelovu un Uldi Sesku.

"LMT" Latvijas čempionāta N3 klasē līdzjutēji un rallija pazinēji ir iespējamā pārsteiguma priekšā. Uldis Briedis/Monvīds Austrums, kuri vēl sezonas sākumā kā ekipāža daudziem šķita mazpazīstama čempionāta debitante, kļuvusi par līderi kopvērtējumā pirms pēdējā posma, aiz sevis atstājot vairākus favorītus, to skaitā pēdējo gadu čempionus Danu Lešču/Jāni Vīksnu ("Bensons Honda Racing"). Brieža/Austruma vienības pārsvars ir salīdzinoši drošs.

Pat ja favorīti Leščs/Vīksna uzvarēs rallijā „Latvija 2008”, Briedim/Austrumam pietiktu ar ceturto vietu, lai kļūtu par Latvijas čempioniem. Tajā pašā laikā matemātiski N3 klasē uz čempiontitulu pretendē ne tikai Briedis/Austrums un Leščs/Vīksna, bet arī Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis ("Auto Stils Rally Team") un Mārtiņš Meldrājs/Gundars Vītols ("Liepājas Rallija komanda"). Tiesa, pēdējo divu ekipāžu uzvara čempionātā iespējama dramatiskas apstākļu sakritības rezultātā.

Latvijas kausa 2WD+ klasē izšķirsies, vai par kopvērtējuma uzvarētājiem kļūs Arta Štrausa/Raimonda Tihonova ("Bensons Honda Racing"), vai Viestura Tilgasa/Modra Žeimuta ekipāža. Vienības kopvērtējumā šķir tikai trīs punkti. Favorītu lomā ir līderi Štrauss/Tihonovs. Viņi šķiet soli priekšā tehnikas aprīkojuma ziņā, turklāt, pat ja Tilgass/Žeimuts izcīna uzvaru "LMT" Latvijas čempionāta pēdējā posmā, Štrausam/Tihonovam pietiek ar otro vietu, lai iegūtu Latvijas kausu savā īpašumā.

Īpašu intrigu sagādā prestižā N4 klase. Pēc uzvaras rallijā "Kurzeme 2008" čempionāta vadībā nonākusi Aivja Egles/Mārtiņa Jeruma ("RAMI R-evolution Racing") ekipāža. Taču tikai par punktu šim duetam piekāpjas Jāņa Vorobjova/Gunta Ervalda ("SEB Līzings Rallija komanda") ekipāža, bet par diviem – Anda Neikšāna/Pētera Dzirkala („LMT Rallija komanda”) vienība.

Šobrīd statistika rāda, ka neviena cita ekipāža vairs nevar iesaistīties Latvijas čempiontitula sadalē, taču ar šo trīs grandu spēkošanos līdzjutējiem varētu pilnībā pietikt, lai gūtu spilgtas emocijas.

Jāpiebilst, ka situāciju "LMT" autorallija čempionāta kopvērtējumā ievērojami mainīja Vorobjova/Ervalda un Neikšāna/Dzirkala izslēgšana no sacensībām rallijā "Kurzeme". Abas vienības iesniedza apelāciju pret šādu spriedumu. Taču 21. jūlijā apelācijas izskatīšanas komisija, kuras sastāvā bija Lietuvas, Somijas un Latvijas speciālisti, rallija "Kurzeme" komisāru žūrijas lēmumu atstāja spēkā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu