Sapņu fināls Vācijā: tango vai samba (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Futbola Konfederāciju kausa izcīņas finālā vakar iekļuva Argentīnas izlase, kas tikai pēcspēles 11 metru sitienu sērijā izcīnīja uzvaru par Meksiku. Daudzu sapnis piepildījies - trešdien izšķirošajā spēlē tiksies divi pasaules futbola "estēti" - Argentīna un Brazīlija.

Tēlaini izsakoties - Konfederāciju kausa finālā Argentīnas tango nācijas futbolisti tiksies ar ne mazāk populāras sambas piekritēju zemes Brazīlijas futbola meistariem. Nav šaubu, ka tas būs "gadsimta mačs", jo šī tikšanās notiks Vācijā, kur tieši pēc gada noritēs kārtējās pasaules meistarsacīkstes.

Argentīnas izlases ceļš uz sapņu finālu izrādījās vēl grūtāks nekā brazīliešiem, kas pusfinālā sīvā cīņā ar 3:2 pārspēja laukuma saimniekus vāciešus.

Argentīnas un Meksikas spēlē pēc 90 minūtēm uz tablo nekas nebija mainījies - 0:0. Tomēr spēles pagarinājumā komandas darīja visu, lai izvairītos no nejaušības 11 metru sitienu sērijā. Kaktusu zemes pārstāvji izrādījās pirmie, kas pagarinājuma pirmā puslaika 14. minūtē apņēmību spēja pārvērst arī vārtu guvumā.

Meksikas izlases aizsarga Karlosa Salsido zemu sistā bumba, atsitusies pret argentīniešu aizsargu Fabricio Koločīni, palēcās gaisā un, pārlidojusi pāri Argentīnas izlases vārtsargam Hermanam Luksam, ielidoja tīklā - 1:0.

Argentīnas atbilde sekoja jau pēc neilga brīža, kad pagarinājuma otrā puslaika piektajā minūtē uzbrucējs Lusiano Figueroa neiztika bez veiksmes palīdzības. Bumba pēc rikošeta vārtu priekšā ceļu uz vārtiem brīnumainā kārtā atrada caur Meksikas izlases vārtsarga Osvaldo Sančesa kājām - 1:1.

Pagarinājums noslēdzās neizšķirti 1:1, un līdzsvars saglabājās arī pēc pirmās 11 metru sitienu sērijas, kurā abas komandas 100% realizēja visas "pendeles". Tas nozīmēja, ka nervu spēle turpināsies līdz pirmajai kļūdai, un pirmais to pieļāva meksikānis Rikardo Osorio, kura vājo sitienu atvairīja Lukss.

Tad uz "līnijas" stājās Estebans Kambiaso, kura aukstasinīgais un precīzi vārtu stūrī raidītais sitiens atnesa Argentīnas izlasei uzvaru un iespēju finālā uzspēlēt ar principiālajiem sāncenšiem no Dienvidamerikas "portugāļu sektora".

Trešdien pulksten 21.45 pēc Latvijas laika Konfederāciju kausa izcīņas fināls - Argentīna pret Brazīliju.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu