Osama bin Ladens kļūst par iecienītu datorspēļu varoni .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Meklētais starptautiskais terorists Osama bin Ladens kļuvis par ārkārtīgi populāru datorspēļu varoni kopš 11.septembra terora aktiem ASV. Pēdējo piecu dienu laikā vairāk nekā 11 000 datorspēļu cienītāju ielādējuši spēles ar bin Ladenam līdzīgiem personāžiem.

Ņujorkā bāzētā kompānija "CyberExtruder" publicē programmatūru, kas lietotājiem ļauj reālu cilvēku sejas vaibstus piešķirt datorspēļu varoņiem. Kompānijas dibinātājs un vadītājs Larijs Gārdners sacīja, ka bija šokēts par milzīgo skaitu, cik reižu lietotāji ielādējuši bin Ladena tēlu. "Vispirms mēs to izsūtījām ar e-pasta vēstulēm dažiem draugiem. Pēc tam mūs vienkārši apbēra ar lūgumiem, tādēļ ievietojām interneta lapā," viņš sacīja. Kompānija darbu sāka 1.augustā. Viņš piebilda, ka "CyberExtruder" aktīvi iekļauj bin Ladena tēlu "Doom", "Quake" un citās populārās spēlēs un arīdzan plāno viņu iekļaut "The Sims" - datorspēlē, kurā "veido un kopj" digitālu "ģimeni". "Varbūt cilvēki gribēs bin Ladenu ielikt kastē un nomērdēt badā," viņš sacīja. Savukārt ASV gaisa spēku desantnieki piedāvā savā interneta lapā uzspēlēt spēli "Bash bin Laden" ("Sadauzi bin Ladenu"), kurā Tuvo Austrumu kartē valstis ir pārdēvētas ASV naftas kompāniju nosaukumos. Itālijā bāzētās 173.gaisa desanta brigādes interneta lapa [www.173rdairborne.com] ir radījusi izbrīnu Itālijā, laikrakstiem aprakstot to agresīvo saturu. Spēlē ir jāizseko un jānogalina Saūda Arābijā dzimušais miljonārs Osama bin Ladens, kurš, kā tiek uzskatīts, slēpjas Afganistānā. Zem nosaukumiem "Tuvo Austrumu nākotnes karte" un "Sasper viņiem pa pakaļu un atņem gāzi" interneta lapā Afganistāna ir nosaukta naftas kompānijas "Texaco" vārdā, Irāka par "Chevron" un Pakistāna par "Exxon". Irāna ir nosaukta par "New Texas". Kādā citā kartē Afganistānas vietā ir uzraksts "Amerikas ezers", tur ievietots bin Ladena attēls ar uzrakstu: "Es gatavojos novākt savu pakaļu no pasaules sejas." 173.gaisa desanta vienības galvenā bāze Vičenzas pilsētā atrodas kopš 2000.gada jūnija. Brigāde tika izveidota 1917.gadā, un tā piedalījās arī Vjetnamas karā. Attēlos redzams arī Amerikas ērglis asinām nagus vai arī ēdam bin Ladenu, kā arī Brīvības statuja, rādot aizvainojošu žestu. Lapas apmeklētāji, kuru vidū ir arī vairāki Vjetnamas kara veterāni no 173.brigādes, atstājuši komentārus, mudinot gaisa desantniekus "laist vaļā kara suņus" un "nosūtīt tos bastardus taisnā ceļā uz elli".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu