Valsts atbalstīs daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovāciju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai veicinātu dzīvokļu īpašnieku aktivitāti mājokļa ilgmūžības un energoresursu ekonomiskas izmantošanas jomā, Ekonomikas ministrija ir izstrādājusi Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovācijas veicināšanas valsts atbalsta programmu 2007. – 2010. gadam. 15.maijā programmu apstiprināja Ministru kabinets.

Ar programmas pieņemšanu tiks paaugstināta daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku apziņa "no īrnieka par īpašnieku" un tiks palielināta daudzdzīvokļu dzīvojamo māju īpašnieku informētība par māju kvalitāti, energoresursu efektīvu izmantošanu un ēku renovācijas jautājumiem.

Programmas pasākuma "Energonovērtējums" ietvaros tiek sniegts valsts līdzfinansējums daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas energonovērtējuma veikšanai. Pasākuma "Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovācija" ietvaros tiks sniegts valsts līdzfinansējums daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas renovācijai, energoefektivitātes palielināšanai, kas tiek veikta saskaņā ar energoauditora ieteikumiem.

Mājokļu aģentūra veiks daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāju informēšanas kampaņu un iedzīvotāju konsultēšanu jautājumos, kas saistīti ar daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldi, apsaimniekošanu un ēku renovāciju, energonovērtējumu un renovāciju veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās.

Plānots, ka tiks veikti 1120 daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energonovērtējumi, 310 daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovācijas projekti un uz daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovācijas procesā iegūtās pieredzes un informācijas bāzes izstrādāts informatīvais materiāls, kurš būtu izmantojams tālākos sabiedrības informēšanas pasākumos. No 2007. līdz 2010. gadam kopējās paredzētās programmas realizācijas izmaksas ir 6 920 000 LVL.

Ar Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovācijas veicināšanas valsts atbalsta programma 2007.-2010.gadam pieejama - http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=30259815&mode=mk&date=2007-05-15

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu