Latvijas uzņēmumi saņem atbalstu nozīmīgu ražošanas uzlabojumu veikšanai

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai veicinātu Latvijas uzņēmumu konkurētspēju, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru īsteno individuālo konsultāciju projektu "Uzņēmuma ražošanas efektivitātes palielināšana", Financenet informēja aģentūrā.

Projekta ietvaros 16 Latvijas ražošanas uzņēmumos tiks veikta individuāla uzņēmuma novērtēšana, lai noteiktu nākotnes prognozes, izstrādātu darbības stratēģiju un palīdzētu to īstenot. Padziļinātā atbalsta mērķis ir panākt reālus un izmērāmus uzlabojumus ražošanas uzņēmuma darbībās, palīdzot vadīt uzņēmuma pāreju no pašreizējā stāvokļa uz uzlabotu stāvokli, kā rezultātā rodas pievienotā vērtība un taustāmi rezultāti. Minētie uzņēmumi ir tie, kas atsaucās uzaicinājumam piedalīties projektā.

Projektu vada starptautiskās inženiertehnisko konsultāciju kompānijas "Assystem UK" konsultanti, kuriem ir liela pieredze projektu vadīšanā, biznesa procesu analizēšanā, ražošanas procesu uzlabošanā, stratēģijas un kvalitātes vadībā. Projekta "Uzņēmuma ražošanas efektivitātes palielināšana" izmaksas sedz LIAA ar daļēju ES struktūrfondu atbalstu.

"Assystem UK" uzņēmuma ražošanas procesa izpēti un konsultācijas veic, izmantojot pasaulē atzītu Lean Management metodoloģiju un programmu "Manufacturing Advisory Services". Pateicoties šai programmai, dažādos Lielbritānijas uzņēmumos piecu gadu laikā veikta ražošanas optimizācija un ietaupīti aptuveni 400 miljoni latu. Dažādos ražošanas procesa posmos sasniegti uzlabojumi 25% - 40% apmērā.

Šā gada novembrī, projekta ievada seminārā, dalībnieki iepazinās ar minēto metodoloģiju un varēja pieteikties dalībai šajā projektā. Pēc uzņēmumu novērtējuma vizītēm, kuru laikā tiks veikts uzņēmuma esošās situācijas, problēmu un ražošanas procesu novērtējums, tiks sagatavots un klientiem iesniegts rīcības darba plāns un darbības virzienu norādes. Projekts noslēgsies 2008.gada pirmajā pusē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu