Pie LSO diriģenta pults desmit dāņi (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 23.oktobrī, plkst.19 Liepājas Latviešu biedrības namā notiks nebijis koncerts. Pie Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) diriģenta pults stāsies desmit diriģenti no Dānijas. Koncerts būs kā noslēguma parāde nedēļas kopīgam darbam starp latviešu mūziķiem un dāņu diriģentiem.

Visi desmit ir koncertējoši, tomēr ļoti atšķirīgi mākslinieki, kas apvienojušies Dānijas diriģentu asociācijā. Ne visiem ir savi orķestri. Piemēram, A.Fābers ir Kopenhāgenas Karaliskā teātra pianists un diriģenta asistents, K.Balcers ir džezroka pianists, kas mācījies arī klasisko diriģēšanu, bet S.Johansens ir galvenais diriģents Kopenhāgenas Festivālu orķestrī, kas strauji iekarojis nozīmīgu vietu Dānijas mūzikas dzīvē.

J. Vigo Pedersens diriģēšanu mācījies pie leģendārā somu diriģenta Leifa Segerstama, kas savulaik viesojies arī Liepājas Simfoniskajā orķestrī. Iespējams, liepājnieki atcerēsies arī Esteres Bobrovas Langes uzstāšanos Liepājā.

Dānijas diriģentu asociācija dibināta, lai saviem biedriem dotu iespēju apmeklēt citu valstu simfoniskos orķestrus un radoši izpausties. Mērķis - iepazīt citu valstu simfonisko orķestru tradīcijas, satikt mūziķus un nodibināt jaunus kontaktus.

Izbraukuma meistarklasēs parasti tiek uzaicināts kāds prominents diriģents. Šoreiz - Dānijas Karaliskās Mūzikas akadēmijas profesors Franss Rasmusens.

Iepriekšējā pieredze izbraukuma seminārā Ukrainā asociācijas biedriem vainagojusies ar divu dāņu diriģentu uzaicinājumu sagatavot atsevišķu koncertprogrammu. Tas dāņiem paver iespējas popularizēt viņu klasisko un moderno mūziku ārpus Dānijas, ko diriģenti arī izmanto.

No pirmdienas līdz piektdienai norisināsies mēģinājumi ar Liepājas Simfonisko orķestri, gatavojot izvēlēto programmu - Bēthovena, Brāmsa, Mendelszona, Dvoržāka mūziku. Bet piektdien pl. 19.00 Liepājas Latviešu biedrības namā skanēs kopīgajā darbā izvēlētā koncertprogramma.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu