Orķestra "Sinfonia Concertante" Dzimšanas dienas koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

26. maijā plkst. 16 JVLMA Lielajā zālē orķestra "Sinfonia Concertante" dzimšanas dienas koncerts "Mums ir pieci gadiņi".

Solisti:

Anete Toča (flauta), Darja Smirnova (vijole), Olga Jegunova (klavieres), Diana Ozoliņa Lolita Lilje (čells) Diriģents Andris Vecumnieks

Programmā: A. Vivaldi, J. Haidns, I. Stravinskis un B. Bartoks. Biļešu cena – Ls 0,50.

Dzimšanas dienas koncertā uzstāsies virkne solistu - flautiste Anete Toča, vijolniece Darja Smirnova, pianiste Olga Jegunova un čellistes Diana Ozoliņa un Lolita Lilje. Diriģents Andris Vecumnieks. Programmā A. Vivaldi, J. Haidns, I. Stravinskis un B. Bartoks. Biļešu cena – Ls 0,50.

Orķestris “Sinfonia Concertante” dibinājies kā jauniešu kolektīvs, kuriem ir vēlme muzicēt un darboties kopā – noteiktā sastāvā un noteikta diriģenta vadībā. Orķestra idejiskā līdere un dibināšanas iniciatore ir jaunā vijolniece Darja Smirnova, kura jau ir guvusi pieredzi gan starptautiskos konkursos, koncertos un orķestru projektos, gan arī kā soliste, saņemot JVLMA Gada balvu jaunajiem mūziķiem 2005.gadā. Orķestra pamatkodolu veido nesenie JVLMA absolventi un vecāko kursu studenti. Kopš dibināšanas brīža ar orķestri galvenokārt sadarbojas diriģents Andris Vecumnieks. Juridisko mājvietu orķestrim ir devis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Studentu klubs.

Orķestris “Sinfonia Concertante” veidojas un piecu gadu darbības laikā konsekventi un nemainīgi īsteno jauno latviešu mūzikas un mūziķu atklāsmes principu. Orķestra darbības prioritātes šo gadu laikā ir bijušas nemainīgas – jaunas mūzikas un jaunu vārdu atklāšana, galveno vērību veltot latviešu mūzikas vārdiem, aktualitātēm un jaundarbiem. Šajā laikā ir notikuši 45 orķestra koncerti 10 Latvijas pilsētās, kuros tika iesaistīti 10 diriģenti un 33 solisti – gan Latvijas atskaņotājmākslas prominences, gan jaunie un pavisam jaunie mūziķi – mūzikas skolu un vidusskolu audzēkņi, ar kuriem veidojas cieša un regulāra sadarbība.

Kopš 2003.gada orķestra darbība kļuva intensīvāka, sastāvs ir nostabilizējies un ir praktiski nemainīgs. Tas ļauj rūpīgāk un precīzāk veidot ansambļa kultūru, smalkāk un niansētāki izstrādāt partitūras muzikālo audumu – kopumā veidot kvalitātes, kas raksturīgas profesionālam kolektīvam. Tā pamatsastāvu veido 20 stīgu instrumentu mūziķi, vajadzības gadījumā pieaicinot citu mūzikas instrumentu jaunos māksliniekus. Orķestris regulāri ir iesaistījies tādos konceptuālos, radošos un atraktīvos projektos kā piedalīšanās jaunās mūzikas festivāla Arēna līdzveidošanā, klavesīnistes Ainas Kalnciemas rīkotajā J. S. Baha mūzikas festivālā, V. A. Mocarta dienās, Skolēnu un jauniešu dziesmu svētkos, Latvijas radio-2 Muzikālās bankas gada noslēguma koncertā Ventspilī, Balvu kamermūzikas dienās, starptautiskajā A. Dombrovska konkursā, vairākos VSIA Latvijas koncerti rīkotajos pasākumos u.c. Orķestris regulāri seko pasaules un it sevišķi latviešu mūzikas aktualitātēm, godinot izcilākos latviešu komponistus viņu dzimšanas un piemiņas dienās (J.Ivanovs, P.Vasks, A.Grīnups, R.Kalsons, P.Plakidis, Ģ.Ramans u.c).

Orķestra repertuārā ir vairāki latviešu komponistu jaundarbi – veltījumi (J.Karlsona Sinfonia brevis, K.Pētersona, L.Celmas, G.Šmites u.c. jauno latviešu komponistu skaņdarbi).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu