Mēs NAPSTER tomēr piespiedīsim pie sienas… .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Droši vien šāds teiciens uz mēles un uzvarošs smīns būs skaņu ierakstu gigantiem, apskatot kompānijas "Webdefender" izgudrojumu.

"LanShield Enterprise.mp3" kompānija "Webdefender AG" demonstrē izstādes CeBIT laikā. Izstrādātāji sliecas domāt, ka viņu izgudrojums kļūs par tādu dienestu kā "Gnutella" un "Napster" gala sākumu. Šī filtrācijas sistēma atšķiras no citām līdzīgām, kuras spēj šķirot tikai failu nosaukumus, ar to, ka "LanShield Enterprise.mp3" rakņājas dziļākā līmenī – pašos failos, pārbaudot, vai tik tā nav saspiesta mūzika. Ja atbilde ir pozitīva, viltīgā programma meklē kompozīcijas nosaukumu, izpildītāju un ierakstu kompāniju. Vispār šā vairoga efektivitāte varētu būt tuva 100%. Aizokeāna skaņu ierakstu kompānijas vēl neesot izrādījušas interesi par šo izgudrojumu – pagaidām tas piesaistījis tikai vāciešu uzmanību. Turklāt aizrunājušies jau tik tālu, ka "LanShield Enterprise.mp3" interneta pakalpojumu sniedzēji iebūvēšot un tādējādi tikšot novērsti jebkuri lietotāju mēģinājumi ielādēt no interneta neatļautas melodijas. Patiesībā skaņu ierakstu monstriem vēl pāragri berzēt roķeles – viss nav tik gludi, kā varētu šķist. Piemēram, Vācijas interneta pakalpojumu sniedzēji nemaz īpaši nesajūsminās par iespēju, ka strauji saruks datu plūsmas un viņu pakalpojumu pieprasījums. Apkārtceļi jau vienmēr atradīsies… Nav arī zināms, cik būtiski filtrs reāli bremzēs datu plūsmas – ir taču skaidrs, ka rakņāšanās pa failiem prasa laiku. Un vēl – kas būs tad, ja mp3 pārsūtīs arhivētā veidā? Vai arī tad izmanīgā programma "atkodīs" mūzikas failus?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu