Trojas zirgi "okupējuši" 60% kompāniju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunākie pētījumi liecina, ka 60% kompāniju ir vismaz viens ar Trojas zirgu inficēts dators, ziņo Cnews.ru. Kompānija Prevx ir publicējusi datus par kaitīgo programmu klātbūtni kompāniju datoros.

Tie liecina, ka sešās no desmit firmām ir vismaz viens ar kaitīgu programmu inficēts dators. Tādi rezultāti iegūti, pēdējās 30 dienās ar bezmaksas utilītprogrammu Prevx Computer Security Investigator veicot aktīvu spiegu un kaitīgo programmu meklēšanu 300 000 datoru.

Pārbaudot 290 647 datoru, aktīvas spiegu vai kaitīgās programmas tika atrastas 43 251 skaitļotājā jeb 15,6% no kopējā skaita. Prevx secina, ka populārie antivīrusu produkti nodrošina diezgan labu aizsardzību pret kaitīgo kodu. Starp datoriem, kuros vispār nebija instalēta nekāda aizsardzības programma, inficēto bija par 60% vairāk.

Līdz 23. oktobrim savāktie dati liecina, ka no 1297 atrastajiem kaitīgo programmu paveidiem veselus 326 nedetektē ne Symantec, McAfee vai Microsoft, ne arī Trend Micro vai CA produkti. Labāko rezultātu uzrādījusi Microsoft programmatūra - 793 no 1297. Otrajā vietā ir Symantec - 387, trešajā - McAfee ar 128 detektētām programmām. Ceturto un piekto vietu ieņem CA (41) un Trend Micro (7).

Kaspersky Lab analītiķi Prevx datus par inficēto datoru skaitu uzskata par diezgan ticamiem, tomēr uzsver, ka "Prevx veiktā antivīrusu programmu testēšana nav pietiekami reprezentatīva, jo pārbaudīti vienīgi amerikāņu kompāniju produkti, bet bez ievērības atstāta virkne izstrādātāju ārpus ASV, kuri piedāvā vismaz tikpat kvalitatīvus, bet bieži vien arī vēl ievērojami augstākas kvalitātes risinājumus".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu