Zigmunds Freids "Ievadlekcijas psihoanalīzē"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apgāds Zvaigzne ABC izdevis Zigmunda Freida grāmatu „Ievadlekcijas psihoanalīzē”, kurā Freids risina jautājumu par cilvēka būšanu, tās izprašanu un koriģēšanu. „Ievadlekcijas psihoanalīzē” ir apjomīgākais līdz šim izdotais Freida darbs latviski.

Zigmunds Freids “Ievadlekcijās psihoanalīzē” visiem saprotamā veidā izklāsta savu koncepciju. Šīs lekcijas ir sistemātiskākais viņa mācības izvērsums. Viena lekciju daļa ir Z. Freida lasītās lekcijas Vīnes Universitātē, bet otra ir iedomāta saruna ar lekciju klausītājiem vai lasītājiem, revidējot un precizējot tajās paustās atziņas. Abas daļas šķir arī ievērojams laika intervāls, pirmā lekciju daļa top Pirmā pasaules kara laikā, bet otrā tiek sarakstīta 1932. gadā jau nākamā kara nojautās.

Grāmatas tulkotājs profesors Igors Šuvajevs priekšvārdā raksta: “Freids visu mūžu ir bijis meklētājs, kas nav apstājies pie atzītā, uzskatot to par galīgo patiesību. Freids ir nevis patiesības sludinātājs, bet gan pētnieks, kas eksperimentāli, t.i., pieredzi gūstot un nodrošinot, cenšas aptvert cilvēka iedabu.”

Zigmunda Freida grāmatu „Ievadlekcijas psihoanalīzē” (544 lpp.) no vācu valodas tulkojis Igors Šuvajevs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu