"Kasablankai" šodien vēl viens papildseanss!.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien plkst. 14.00 kinoteātra "K. Suns" telpās ir vēl viena iespēja noskatīties melodrāmu "Kasablanka", ko joprojām uzskata par aizkustinošāko Amerikā tapušo filmu.

Atkāpjoties no ziņām pieņemtās formas, gribu silti ieteikt visiem, kuri to var paspēt un būs brīvi jau šo pēcpusdien, doties uz kinoteātri "K.Suns". Kaut "Kasablanku" ik pa brīdim demonstrē veco filmu televīzijas kanāls "TCM", šis kino šedevrs ir pelnījis, lai to noskatītos uz lielā ekrāna. Precīzāk sakot, mēs esam pelnījuši to redzēt pilnībā. Režisora Maikla Kērtica 1942. gadā uzņemtā filma ne vien padarīja jau līdz tam labi zināmos Ingridu Bergmani un Hamfriju Bogartu par iemīļotāko filmu duetu, bet iedibināja līdz šim neatkārtoto kara neitrālās zonas drāmas jēdzienu. Divus gadus vēlāk, joprojām II pasaules kara apstākļos "Kasablanka" saņēma trīs "Oskarus", kam tolaik bija daudz lielāks un patiesāks svars. "Kasablanka" jau sen apbur cilvēkus, rosinot tos līdzīgi Remarka romāniem radīt romantiskās noskaņas saliņas savā tuvumā. Tā arī Rīgā radās restorāns ar sādu nosaukumu, kas tā vien liek kavēties atmiņās par jau redzēto vai vēl neredzēto Maroku. Nepalaidiet garām iespēju, ejiet šodien uz "K.Suni", jo šī patiesi būs uz ilgu laiku pēdējā iespēja. Jau šonedēļ filma "Kasablanka" atgriezīsies mājās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu