Ekvadoras "zirnekļcilvēks" netiks sodīts (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija nesodīs Ekvadoras valstsvienības uzbrucēju Ivanu Kavjedesu par "zirnekļa cilvēka" maskas uzvilkšanu pēc gūtajiem vārtiem mačā ar Kostariku.

Jau ziņots, ka Ekvadoras futbolisti ceturtdien Pasaules kausa finālturnīra A grupas spēlē ar 3:0 sagrāva Kostariku, ar to nodrošinot vietu astotdaļfinālā.

Trešos vārtus Kostarikas labā guva Kavjedess, kas priekā par gūtajiem vārtiem un vienības uzvaru visā mačā uzvilka "zirnekļa cilvēka" masku.

FIFA neplāno sodīt Kavjedesu par atraktīvo rīcību, jo tā nepārkāpa noteikumus. "Godīgi sakot, noteikumos nav nekā tāda, kas aizliegtu šāda veida rīcību," teica FIFA pārstāvis Markus Zīglers.

Kā zināms, FIFA noteikumi aizliedz spēlētājiem novilkt kreklus, lai priecātos par uzvaru, kā arī izrādīt T kreklus ar politiskiem lozungiem. Zīglers teica, ka FIFA "nebūs tik sīkumaina", lai šo noteikumu punktu attiecinātu uz Kavjedesa rīcību.

Kavjedess norādīja, ka viņa īpašā līksmošana par gūtajiem vārtiem bija arī veltījums atraktīvajam Ekvadoras futbolistam Otilino Tenorio, kas pagājušogad tikai 25 gadu vecumā gāja bojā autokatastrofā.

"Mēs labi pavadījām laiku, un mums bija sajūta, ka Otilino laukumā bija kopā ar mums," teica otro vārtu guvējs Ekvadoras labā Augustins Delgado. "Viņš [Tenorio] mūs vienmēr smīdināja."

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu