Astoņos mēnešos marķētās dīzeļdegvielas realizācija palielinājusies par 11,5%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Šogad astoņos mēnešos iezīmētā (marķētā) dīzeļdegviela ir realizēta kopumā 25 440 tonnu apmērā, kas ir par 2615 tonnām jeb 11,5% vairāk nekā iepriekšējā gada astoņos mēnešos, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Realizācijas apmēra palielinājums vērojams juridiskām personām (izmantošanai par kurināmo siltuma ieguvei apkurē vai siltumenerģijas ieguvei produkcijas ražošanas (pārstrādes) tehnoloģiskajā procesā) - par 1604 tonnām jeb 13,3%, kā arī kuģu apgādei - par 649 tonnām jeb 10,06%.

Iezīmēto (marķēto) naftas produktu apmērs, kuru realizē izmantošanai brīvostu un brīvo zonu tehnikā, ir palielinājies par 334 tonnām jeb 12,9%, bet marķētās dīzeļdegvielas realizētais apmērs fiziskām personām astoņos mēnešos audzis par 28 tonnām jeb 1,6%.

2017.gada astoņos mēnešos fiziskām personām realizētas 1748 tonnas marķētās dīzeļdegvielas, juridiskajām personām - 13 675 tonnas, kuģu apgādei - 7101 tonna, bet izmantošanai brīvostās un brīvajās zonās - 2916 tonnas.

Iezīmētās (marķētās) dīzeļdegvielas pieprasījumu ietekmē gan klimatiskie apstākļi, gan lietotāju izvēle par labu citiem kurināmā veidiem, norāda VID.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu