VID jau 3342 iesniegumi par uzrēķinātā soda atvieglojumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Kopš 1.oktobrī sākusies pieteikšanās nodokļu atbalsta pasākumam par nokavējuma un soda naudas dzēšanu, samaksājot nodokļu pamatparādu, Valsts ieņēmumu dienestā (VID) saņemti jau 3342 pieteikumi, informēja VID.

Uz šā gada 19.oktobri pieņemts 1181 lēmums par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu par kopējo summu 7 062 601,45 eiro.

Nodokļu atbalsta pasākumam šobrīd pieteikušās 1474 fiziskās un 1868 juridiskās personas. Lēmums piemērot nodokļu atbalsta pasākumu ir pieņemts 695 fiziskām personām par kopējo summu 1 147 469,12 eiro un 486 juridiskajām personām par kopējo summu - 5 915 132,33 eiro. Kopējā summā ietilpst gan pamatparāds, gan nokavējuma un soda nauda.

VID atgādina, ka ikviens, kam izveidojies nodokļu parāds, līdz 2018.gada 2.janvārim var VID pieteikties nodokļu atbalsta pasākumam. Tā ietvaros, samaksājot nodokļu pamatparādu, tiek dzēstas nokavējuma un soda naudas. Atbalsta pasākumam var pieteikties gan privātpersonas, gan komersanti, aizpildot īpaši tam paredzētu iesniegumu. Nodokļu atbalsta pasākums attiecas uz visiem nodokļu veidiem, izņemot nekustamā īpašuma nodokli un solidaritātes nodokli, neatkarīgi no tā, par cik senu laika posmu nodokļu parāds izveidojies.

Juridiskās personas iesniegumu var aizpildīt un nosūtīt VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (sadaļā "Dokumenti - Sagatavot dokumentu "No veidlapas"- Citi - "Iesniegums par pieteikšanos atbalstam nokavējuma naudas un soda naudas dzēšanai"), savukārt fiziskās personas iesniegumu var iesniegt arī: personīgi vēršoties jebkurā VID klientu apkalpošanas centrā; izmantojot drošu elektronisko parakstu, nosūtot uz e-pasta adresi "vid@vid.gov.lv"; sūtot pa pastu uz adresi - Valsts ieņēmumu dienestam, Talejas ielā 1, Rīgā, LV-1978.

Nodokļu maksātāji, kuri vēlas noskaidrot nodokļu pamatparāda, nokavējuma naudas un soda naudas apmēru uz pieteikuma iesniegšanas dienu, to var precizēt VID EDS. Fiziskās personas, kuras nav EDS lietotāji, informāciju par savu nodokļu pamatparāda apmēru var iegūt, sazinoties ar VID speciālistu, kurš norādīts VID nosūtītajā vēstulē.

Atbalsta pamatparādu var sadalīt vienādās daļās, un tas ir maksājams reizi mēnesī. Samaksas termiņš var tikt pagarināts līdz 24 mēnešiem, bet ne ilgāk kā līdz 2019.gada 31.decembrim.

Lēmumu par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu vai atteikumu to piemērot, VID pieņems 21 dienas laikā no pieteikuma saņemšanas dienas. Minēto lēmumu VID nodokļu maksātājam nosūtīs, izmantojot VID EDS. Tiem, kas nav EDS lietotāji, lēmums tiks nosūtīts vēstulē uz deklarēto vai norādīto dzīves vietas adresi.

VID 21 dienas laikā no dienas, kad atbalsta pamatparāds samaksāts pilnā apmērā, pieņem lēmumu par nokavējuma naudas un soda naudas dzēšanu, ja tāda ir aprēķināta, attiecībā uz atbalsta pamatparādu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu