LMT grupas apgrozījums deviņos mēnešos pieaudzis par 7%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Mobilo sakaru operatora «Latvijas mobilais telefons» (LMT) grupas apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 149 miljoni eiro, kas ir par 7% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Savukārt LMT grupas peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas jeb EBITDA 2017.gada deviņos mēnešos sasniegusi 48,3 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 3,8%, salīdzinot ar 2016.gada deviņiem mēnešiem.

LMT klientu pieslēgumu skaits sasbiedzis 1,25 miljonus.

Tāpat LMT pārstāvji informēja, ka uzņēmuma investīcijas mobilo sakaru tīklā šogad sasniegušas 17 miljonus eiro.

«Tehnoloģiju infrastruktūras lietojamības ziņā, pēc jaunākajiem «Tefficient» datiem, apsteidzam ne tikai Lietuvu un Igauniju, bet arī Zviedriju, ASV, Vāciju un citas lielvalstis. Līdz ar 5G attīstību strādājam pie jaunu pakalpojumu izstrādes, kurus piedāvāsim arī eksportā. Tāpat kā ar 4G, gatavojamies būt vieni no pirmajiem Eiropā arī ar 5G,» sacīja LMT prezidents Juris Binde.

Viņš norādīja, ka deviņu mēnešu laikā uzņēmums spējis būtiski pavirzīties uz priekšu arī 5G tehnoloģijas ieviešanā - izveidots jaunās paaudzes mobilais lietu interneta tīkls un uzstādītas pirmās 5G pielāgotās bāzes stacijas Latvijā. «Gatavojoties 5G, sasniegti arī vairāki datu pārraides ātruma rekordi, tostarp 930 megabiti sekundē (Mbps) mobilā interneta pārraides ātrums reālā LMT tīklā, kā arī septembrī izveidots bezvadu datu pārraides radiotīkla savienojums ar ātrumu jau 10 gigabaiti sekundē (Gbps),» piebilda Binde.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka LMT grupas apgrozījums pagājušajā gadā bija 190 miljoni eiro, savukārt grupas tīrā peļņa bija 22,3 miljoni eiro.

«Telia» grupas uzņēmumiem «Sonera Holding» un «Telia Company» pieder kopumā 49% LMT kapitāla daļu, bet Latvijas valstij Latvijas Valsts radio un televīzijas centra un Privatizācijas aģentūras personā kopumā pieder 28% daļu. Vēl 23% LMT daļu pieder «Telia» un Latvijas valsts kopīgi kontrolētajam uzņēmumam «Lattelecom».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu