Lietuvas Konkurences padome atļauj «Rimi» pārņemt veikalu tīklu «Iki»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Zane Bitere

Lietuvas Konkurences padome devusi atļauju mazumtirdzniecības tīklam «Rimi» pārņemt veikalu tīklu «Iki».

Padome atļāvusi Zviedrijas kompānijas «ICA Gruppen» kontrolētajam mazumtirgotājam «Rimi Lietuva» iegādāties no Vācijas «Rewe Group» un citiem akcionāriem uzņēmumu «Palink», kam pieder mazumtirdzniecības tīkls «Iki». Vienošanās par darījumu tika panākta pagājušā gada decembrī, darījuma vērtība ir 213 miljoni eiro.

Konkurences padomes atļaujā paredzēts, ka «Rimi Lietuva» apņemas pārdot trešajām personām 17 «Rimi» un «Iki» veikalus Viļņā, Kauņā, Klaipēdā un Panevēžā.

«Iki» norādījis, ka šobrīd tam ir kopumā 231 veikals. «Rimi Lietuva» minējis, ka tas pārvalda 56 veikalus.

«Vēršam uzmanību uz apstākli, ka saistībā ar šodienas Konkurences padomes lēmumu mazumtirdzniecības nozarē pārmaiņas nenotiek,» paziņojumā presei uzsvēris padomes loceklis Elons Šats. «»Rimi» varēs pārņemt savā kontrolē «Palink» tikai tad, ja atradīs pienācīgu pircēju vai pircējus visiem 17 veikaliem un Konkurences padome pārliecināsies un apliecinās, ka pircējs spēj sekmīgi konkurēt, nodarbojoties ar mazumtirdzniecību pārņemtajos veikalos.»

Viņš norādījis, ka padome izvirzījusi kompānijai «Rimi Lietuva» arī citus noteikumus, kurus neizpildot, tai var nākties atjaunot agrāko stāvokli līdz iecerētajai tirgus koncentrācijai.

Komentējot Konkurences padomes lēmumu, «ICA Gruppen» norādījusi, ka centīsies darījumu pabeigt jau šogad, tomēr pieļāvusi, ka šis process var ieilgt līdz pavasarim.

Saskaņā ar «ICA Gruppen» sniegto informāciju 17 pārdodamo veikalu apgrozījums pērn sasniedza 49 miljonus eiro. Konkrētus veikalus Zviedrijas kompānija nav norādījusi.

]

2014.gadā «Palink» pārdeva «Iki» veikalu tīklu Latvijā mazumtirdzniecības tīklam «Mego».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu